• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

(HAKGİDER) üyeleri bir araya geldi

(HAKGİDER) üyeleri bir araya geldi
Hakkari Kadın Girişimciler Derneği’nin (HAKGİDER) üyeleri bir araya geldi.

HAKGİDER ve TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevda Keskin, bu önemli günde üyelerinin dayanışmalarını sağlamak amacıyla, dernekleri tarafından düzenlenen bu güzel organizasyonda bir araya gelmelerinin sevincini yaşadığını söyledi.

Keskin;”2014 yılında kurulan “Hakkari Kadın Girişimciler Derneği”miz kurulduğu günden bugüne girişimcilerle büyüyor. Daha büyük bir aile oluyor. Ailemize yeni değerli üyelerin katılması bizleri sevindiriyor. Kendi emeğini sergileyen, kendi ayakları üzerinde durabilen kadınlar olarak sadece ev işi değil, ekonomi ve ticaret alanlarında da kendimizi gösterebilmek için derneğimizi kurduk.

Kadın Girişimcilerimizin önünü açmak, rehber olmak ve birlikte iş hayatına katılmak amacıyla kurulan Derneğimiz çatısı altında, önemli başarılara imza atacağımıza inanıyoruz. Üyelerimizin ürettiklerine katma değer kazandırmak, ürettiklerini pazarlayabilecekleri alanları oluşturmak, iş yeri sahibi olmalarını sağlamak birinci önceliğimizdir.

Gerek projelerle gerekse ülkemizin güçlü iş kadın dernekleri ile bir araya gelmeyi, iş birliği ve güç birliği yaparak, girişimci kadınlarımızın ticari hayata atılmalarına öncülük edeceğiz. Sizlerin fikirleri ve projeleri bizim için önemli mesafe almamızı sağlayacak, hep birlikte olduğumuz vakit başaracağımızı önemle vurgulamak isteriz” dedi

Mart Dünya Kadınlar Günü. Dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün olduğunu söyleyen Sevda Keskin,.iliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsuru olduğunu belirtti.

Keskin,” Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın sorunu değildir. Bu konu,  sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup, politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da ön koşuludur. Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk ve tüm alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları büyük önem taşımaktadır.

Bizlerde, bu anlamda tek başımıza yapamadığımızı, hep birlikte başarmak amacıyla 2014 yılında kurmuş olduğumuz “Hakkari Kadın Girişimciler Derneği” olarak, kadınların  sosyo-ekonomik ve siyasal hayata aktif katılımlarını desteklemeyi kendimize birincil görev saydık.

Bugün ilk faaliyetimiz olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, siz kıymetli girişimci, emekçi üyelerimiz ve misafirlerimizle bir araya gelmemizi sağlamış olduk. Bundan sonra da fikirsel ve eylemsel çalışmalar yaparak,  kamuoyu farkındalığı oluşturmaya ve toplumsal bilinçlendirmeye katkıda bulunmaya devam edeceğiz.

Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de kadınların pek çok sorunu var. Bu sorunlardan özellikle kadına yönelik şiddeti, “töre, gelenek, namus” davası adı altında meşrulaştırmaya kalkan zihniyeti bir kadın ve bir anne olarak reddediyor ve kınıyorum.  “Cennet anaların ayakları altındadır.” diyen bir medeniyetten geliyor olmamız ile bugün kadına yöneltilen şiddete dair aldığımız üzücü haberler arasında kabul edilemez bir çelişki vardır.

Kadınlar, “yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üstünde yükselmeye” layıktır. Kadınlar toplumu ileri götüren sosyal dinamiğin temel kaynağıdır. Kadın, Annelik rolüyle bu dinamizme, yani ; yeni nesillere şekil verendir. Bu nedenle, kadına yapılan yatırım, aslında geleceğe yapılan yatırımdır.

Üyelerine,burada bu kararlılığa verdikleri destek ve katılımları için teşekkür edip, Kadın varsa demokrasi var diyerek, başarılarımızı ve sevinçlerimizi konuşacağımız nice 8 Mart’larda buluşmak ümidiyle, tüm emekçi kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı”.  Pogram eğlenceli bir ortamda sona erdi. Hakkarihabertv.com

hakgider-m.jpg

Bu haber toplam 3765 defa okunmuştur
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim