• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Hakim ve savcılar piknik yaptı

Hakim ve savcılar piknik yaptı
Çözüm sürecinin etkisini en fazla hissettirdiği illerin başında gelen Hakkari'de, bir yıl öncesine kadar çatışmaların yaşandığı bölgeler hakim ve savcılar piknik yaptılar.

Adı çatışmalarla anılan Helle Vadisi ve Çukurca karayolundaki Ağaçdibiköy mevkisi, bu defa hakim ve savcıları ağırladı. Hakkari’de önceki yıllarda çatışmaların yaşandığı Helle Vadisi’nde hâkimler ve savcılar aileleriyle hafta sonu tatilini geçirdiler.

Dağda aileleriyle gezintiye çıkan hakim ve savcılar, Hakkari'nin eşsiz güzellikteki doğasının herkes tarafından görülmesi gerektiğine değinerek, "Ailelerimizle ve arkadaşlarımızla piknik yapıp üzerimizdeki stresi, yorgunluğu atmaya çalıştık. Çözüm süreci ile insanlarda öz güven oluştu. Bu sürecin bu bölge için çok faydalı olacağını düşünüyorum" dediler.

Pikniğe eşi ve çocukları ile katılan Ağır Ceza Reisi Hüseyin Uğurlu ise, “Başlatılan bu barış süreci bir fırsattır. İnsanların yüzlerinde bir gülümseme, bir umut gördük. Bizde bu mutluluğa katılmak istedik. Hakkari’de ilk defa böyle mutlu, güler yüzlü gözlerde umudu gördük. Bizde bu umuttan istifade ettik, çok mutlu olduk. Bu piknik önceden planlanmış bir program değildi.

Bundan sonra her hafta gideceğiz herhalde. Halkın huzuru, mutluluğu bizi de mutlu eder. İnşallah böyle devam eder. Bu bölgelere giderken herhangi bir tedirginlik hissetmedik. Sürece güven var, toplumda da bizde de bir güven var. Helle Vadisi’nde uzun bir yürüyüş yaptık. Savcı arkadaşlarımızla hatta hakime hanımlar da vardı. Bu sayede Hakkari’nin güzel yerlerini de gördük. Gelecekte turizmin en gözde mekanlarından olacak kadar güzel yerleri var. Fırsattan yararlanarak Ağaçdibi ve Kırıkdağ köylerini de gördük. İleriki zamanlarda doğa sporları içinde Hakkari cazibe merkezlerinden biri olacak.

Temennimiz odur ve gönlümüzden de bu geçiyor. Buraya tayini çıkan memurların Hakkari ismine itiraz etmesinler. Hakkari’nin imajı, Hakkari’nin hak ettiği bir imaj değildir. Bu süreç ile birlikte gelen arkadaşlar burada zorluk yaşamayacaklar. Onlar için bu bir şans. Tek yapmaları gereken Hakkari’deki halkla kaynaşmaları olacaktır’’ şeklinde konuştu. Kaynak (İHA)

savci-1111111111111111.jpg

savci-2222222222222222222.jpg


 

Bu haber toplam 6683 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim