• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Hakkari 2800 rakımda şehitler için yürüdü

Hakkari 2800 rakımda şehitler için yürüdü
105 yıl önce Enver Paşa komutasındaki Sarıkamış Harekatı'nda donarak şehit düşen 90 bin asker, 'Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’ sloganıyla Hakkari Valiliği tarafından 2 bin 800 rakımda yürüyüş düzenlendi.

Kent merkezinde 12 kilometre mesafede bulunan 2 bin 800 rakımlı Kayak merkezi yolunda düzenlenen yürüyüşe Hakkari Valisi/Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık,  Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, Cumhuriyet Başsavcısı İstem Çınar, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın,

Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Zibek,  Belediye Ak Parti Hakkari İl Başkanı Emrullah Gür, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, Doğu Anadolu Bölgesi Gaziler ve Şehit Aileleri Federasyonu Genel Başkanı Abdurrahman Er,  Hakakri Gençlik Spor İl Müdür Vekili Yaşar Koparan, kurum amirleri, öğrenci, asker ve çok sayıda vatandaş katıldı.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Vali Akbıyık ve beraberindeki binlerce kişi ellerindeki dev Türk Bayrakları ile kayak merkezine doğru yürüyüşe geçtiler. İki kilometre boyunca yürüyen binlerce kişi kayak merkezinde yürüyüşlerine son verdi.  Gençlik Merkezi Müdürü Fahri Güldal’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından, şiirler okundu.

Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunmasının okunması, Reng-i Hakkari sanat topluluğunun sahne almasının ardından Hakkari Müftü Vekili Osman Doğan tarafından Sarıkamış şehitleri için dua okutuldu.


HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN


Burada konuşan Vali Akbıyık, bugün 105 yıl önce bu toprakları vatan yapmak için gözlerini bile kırpmadan şehit olan 90 bin Sarıkamış şehidimizi bir daha anmak onların kahramanlıklarını, yiğitliklerini bir daha his etmek için Hakkari’de 2 bin 800 rakımda Merga Bütan dağında yürüyüş düzenlediklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından Merga Bütan zirvesinde ellerinde buluna meşale ve Türk bayrakları ile inen sporcular, askerler ve özel harekat timleri taşıdıkları Türk bayrağını Vali Akbıyık’a takdim ettiler. Bayrağı öperek teslim alan Vali Akbıyık, kendileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Haber: Feyzullah Taş

 

Bu haber toplam 2937 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim