• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari 4 yıl aradan sonra sinemaya kavuştu

Hakkari 4 yıl aradan sonra sinemaya kavuştu
Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak tarafından 4 yıl aradan sonra sinema salonu açıldı.

Hakkari İl Kültür Merkezinde yaklaşık 4 yıl önce açılan sinema salonunun açılışını Akil İnsanlar Heyeti Akdeniz Bölgesi Grubu üyesi ve sanatçı Kadir İnanır'ın katıldığı törenle hizmete açılarak ilk olarak Yılmaz Erdoğan'ın "Vizyontele Tuba" adlı filminin gösterime girmişti.

Çeşitli nedenlerden dolayı kapanan sinema salonunun eksikliğini hisseden Hakkari Valiliği hemen harekete geçerek Hakkari halkını tekrardan sinemayla buluşturdu.

Haftanın 7 günü açık olacak olan sinema salonunda Türkiye ve Dünyada vizyona yeni giren tüm filmler burada biletli olarak sinemaseverlere izletilecek.

Atatürk Kültür Merkezinin alt katında bulunan sinema salonunun açılış törenine Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak, eşi Dr. Funda Toprak,  Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Hamdullah Kara, İl Kültür Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Verilen kokteylin ardından açılış kurdelesini beraberindekilerle kesen Vali Toprak, Hakkari halkı bugün artık sinemasına kavuşuyor inşallah dedi.

Vali Toprak,” Yılmaz Erdoğan gibi Türkiye ve dünya çapında sanatçılar ve tiyatrocular yetiştiren bir ilde uzun süredir sinemanın olmaması gerçekten bizleri üzüyordu kabul edilecek bir şey değil, geldiğimiz günden beridir bunun arayışında idik.

En son elimizdeki imkanları değerlendirerek mevcut salonumuzu bu işi profesyonel olarak yapan arkadaşlarla kısa bir görüşmeden sonra hiç uzatmadan buranın açılmasına karar verdik.

Bir hafta içersinde gerçekleştirdik. Daha önceden DAP tarafından beraber yaptığımız bir proje neticesinde sinema makinemizi  temin etmiştik.

Dünyada şuanda kullanılan en son teknoloji sinema makinemiz mevcut. Salon imkanıyla da birleştirerek bu imkanı profesyonel bir ekibin eline verip çok şükür bugün Hakkarimizi, Hakkari halkımızı sinema solunu ile buluşturuyoruz.

 İnşallah Hakkari’nin sosyal hayatına çok önemli katkılar sağlayacağı düşündüğüm sinema salonumuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali ve beraberindekiler daha sonra hep birlikte Şahan Gökbakar'ın yeni vizyona giren Recep İvedik 5 adlı filmini izlediler. Hakkarihabertv.com

sinema-m.jpg
 

Bu haber toplam 3958 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim