• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari Ak parti’de değişim rüzgarı!

Hakan Taş

Ak Parti Türkiye’de yenileniyor ve kurultaylara hazırlanıyor.

Alınan bilgilere göre teşkilatların yüzde 70’i değişecekmiş.

Biz sadece Hakkari penceresinden bakacak olursak şunları söyleyebiliriz.

İçinde bulunduğumuz Ağustos ayı içinde belde ve ilçe kurultayları yapılacak ve yeni isimler hizmet flamasını devir alacaklardır.

Kimler aday, kimler şanslı, bu görev kimlere verilecek bilinmiyor. Daha doğrusu ben bilmiyorum. Bilinen gerçek şu; Ak Parti’ye tüm ülkede olduğu gibi Hakkari’den de büyük rağbet var. Görev kapmak ve bu oluşumda yer almak için Ankara’da kuyruk oluşturan aday adayları var.

 İlçe ve beldeyi bir kenara bırakarak il başkanlığına değinmek istiyorum. İl başkanlığı için 30 isim yarışıyor. Bazen Özbek’in ismi ağır basıyor, bazen Mehmet Ertuş olacak deniliyor, bazen Abdurrahman Er en şanslı isim deniliyor, bazen Av. Mecit Tarhan’a yeniden yetki verilecek deniliyor ve bazen de Nurettin Fırat ile yola devam edilecek deniliyor.

Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin’in siyasi gücüyle bundan böyle Ak Parti saflarında yer alacağı da konuşuluyor. Başka bir fısıltıya göre de Osman Kızılban yakında emekli olup Ak Parti il örgütünün başına geçecekmiş. Konuşmalara bakılırsa ağzı olan konuşuyor. Yöre halkı olarak da biraz yaygarayı ve dedikoduyu da sevdiğimiz için kime ve  neye inanacağımızı da bilmiyoruz.

 Hakkari ilçe konumuna düşerse Ak Parti merkezde erir ve yok olur. İl statüsünü devam ettirirse, yeni bir oluşumla gücüne ciddi oranda güç katacağı da kaçınılmazdır. Nitekim bir önceki seçimlerde yüzde yüz oy oranını arttırmıştır.

 Kızılban ve Özel İdare’ye değinmişken bir dip not, ince bir mesaj da vermek istiyorum. Genel Sekreter Yardımcısı Feyad Zeydan Abdullah Zeydan’ın kardeşi olduğu için cezalandırıldı. Peki Feyad Zeydan, Rüstem Zeydan’ın da kardeşi değimlidir?

 Ak Parti il örgütünde hoşuma gitmeyen bir detay da ilgimi çekti. Herkes herkesin aleyhine Ankara’ya sürekli gizli raporlar veriyor. Pınyanişi-Ertoşi ayrımı da ayrı bir gerçek… Biz Hakkarililerin çoğunluğumuzun ortak bir yanlışı var, gittiğimiz her makama birbirimizi şikayet etmeyi marifet sayıyoruz. İçimizden kim maddi ve manevi olarak yükselişe geçerse onu yok etmek ve etkisini azaltmak için anlamsız şikayetlerde bulunuruz. Birbirimizi çekememezliğimiz geleneği ne yazık ki değişmiyor.

Ak Parti Hakkari Milletvekili ve Koordinatörümüz Zeki Aygün’ün değiştirilmesi de Ak Parti il örgütünü ikiye ayırdı. Yarısı bu duruma sevinirken, diğer yarısı da halen Aygün için gözyaşı döküyor.

 Bakalım Ak Parti Hakkari’de nasıl bir değişime girecek, kimler bu zor görevi üstlenecek. Gelişmeleri birlikte izleyeceğiz ve köşemde sizlere yansıtmaya devam edeceğim.

Bu yazı toplam 4821 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim