• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari Ak Parti'de tanım ve temayül yoklaması

Hakkari Ak Parti'de tanım ve temayül yoklaması
Ak Parti Hakkari İl Başkanlığı 37 aday adayı için tanıtım ve Temayül yoklaması toplantısı düzenledi.

Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) konferans salonunda düzenlenen Ak Parti Hakkari İl Başkanlığı aday adayları tanıtım ve Temayül yoklamasına Elazığ Milletvekili İnsan Hakları Komisyon Başkanı Ömer Serdar, Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK üyesi  Halil İbrahim Algöz, Ak Parti il Başkanı Emrullah Gür, Başkan Yardımcısı Turan Şimşek ile 37 aday adayı katıldı.

Yoğun ilginin yaşandığı tanıtım ve Temayül yoklaması toplantısında onlarca davetli ayakta programı izledi. Burada konuşan Elazığ Milletvekili İnsan Hakları Komisyon Başkanı Ömer Serdar, Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren Ak Parti kadroları olarak 24 Haziran’da gerçekleştireceğimiz seçiminin Türkiye içinde bir ilk olacağını burada belirtmek istiyorum dedi.

Serdar,”Ak Parti kadroları ve tüzüğüne baktığınız zaman, hükümet programına baktığınızda iki şeyi görürsünüz. Biri demokratikleşme ikincisi ise kalkınma.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


16 yıllık süreç içerisinde uygulamalarımıza baktığımızda demokratikleşme konusunda Ak Parti hükümeti ve kadrolarının özellikle devleti geçmiş hataları ile yüzleştirerek anayasa değişiklik paketlerini hazırladı ve kanunlarda önemli değişiklikler yaptı. Temel hak ve özgürlükler konusunda ciddi mesafeler alındı” şeklinde konuştu.

37 milletvekili aday adayının Temayül yoklamasında alınan sonucun genel başkan nezrinde değerlendireceğini de belirten Milletvekili Serdar, komisyonu karar vereceği 3 adayın burada belirleneceğini söyledi.



37 aday adayından 3’nün seçileceğini belirten Serdar, buradaki Temayül yoklamasında üyelerin 3 milletvekili seçileceği için 3 tercih haklarının olacağını, 2 veya 4 tercih yapmaları halinde ise oylarının iptal edileceğin ve mühürsüz pusulaların ise sayılmayacağını belirtti.

Seçilmeyenlerin de tekrar yanlarında yer alacaklarından hiçbir kuşkusu olmadığını belirten milletvekili Serdar, buradaki atmosferi görünce çok duygulandığını belirterek Hakkarililere teşekkür etti.

Milletvekili aday adaylarının isimlerinin tek tek okunup sahneye davet edilmesi ve çekilen hatıra fotoğraflarını ardından Temayül yoklaması oy kullanma işlemi basına kapalı olarak devam etti. Haber: Feyzullah Taş


 

Bu haber toplam 5339 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim