• BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

HAKKARİ AMATÖR LİG 1.DEVRE ANALİZİ

Murat Taş

Hakkâri Amatör Ligi yaşanan salgın nedeniyle, iki yıldır yapılamıyordu. Salgının seyrinin hafiflemesiyle beraber, Hakkari Amatör ligi yeniden başladı. 

Bu sezon iki grup halinde yapılan yerel amatör ligimiz, A ve B gurubunda, 12 takım mücadele etmekte. 
9 Takımın il merkezinde, 3 takımında ilçe takımında oluşan, Hakkâri Amatör Ligimiz ligin ilk yarısını geride bıraktı.

A Grubunda Hakkari Zapspor, Şemdinli Halk Eğitim Merkezi, Bay köyüspor, Colemerg Spor, Durankaya Belediye spor, Merzanspor B Gubunda Şemdinli Gücü, Hakkâri Futbol Kulübü, Hakkari Amatör Genclikspor, Hakkari Sümbülspor, Çukurcaspor ve Hakkari Gençlerbirliği spor. Mücadele ediyorlar. Hakkâri Zapspor A grubunda ilk yarıyı namağlup bitirirken B grubunda ise  Şemdinli Gücü ve Hakkarispor futbol takımları  ilk yarıyı lider olarak tamamladılar.

Ligimizde ilk kez iki grup halinde yapılan, Hakkâri Amatör Ligi, ilk yarıyı güzel ve çekişmeli müsabakalarla geçti.
Havanında güzel olmasıyla beraber Hakkârili sporseverlerde büyük ilgi gösterdiler.

Hakkârili sporseverlerin büyük ilgi gösterdiği, Amatör Ligimiz ikinci yarı da da büyük çekişmelere sahne olacaktır.

Şampiyonun Play-Of maçlarıyla belli olacağı ve şampiyon olan takımımız, BAL Liginde mücadele eden iki takımımızın durumuna göre, ya baraj maçı oynama yâda doğrudan katılım sağlayacak.

Şampiyonun güçlü takımlarından Hakkari Zapspor şu an olarak, ligin en hazır takımlarından biri.
Hakkarispor Futbol kulübü, Şemdinli Gücü Spor ve Hakkâri Bay Köyü spor, Colemerg spor ve Şemdinli Halk Eğitim Merkezi, ligde şampiyon olmak için, büyük bir mücadele etmekteler.

Hakkâri Amatör Liginde mücadele eden tüm takımlarımızın, yaşanan maddi imkânsızlıklar ve sorunlara rağmen, lige katılım sağlamaları ve mücadele etmeleri bile, başlı başına büyük bir başarıdır.

Yerel Ligimizde mücadele eden bütün takımlarımızı yürekten kutluyorum.
Şunu da belirtmek isterim ki , Hakkâri Futbol İl temsilciliği ve tertip komitesinin bu sene ligin iki grup halinde oynanma kararı, yerinde ve doğru bir karardır. 

Bu kararlarından dolayı, ligimize ayrı bir güzellik ve heyecan gelmiştir.
Ülkemizin Liglerinde hemen, hemen her maçtan sonra, büyük hakem hatalarıyla karşı karşıyayız. Her müsabakadan sonra tek konu hakem ve hataları.

İlimiz Hakkâri bu konuda çok şanslı, Amatör Ligimizde düdük çalan tüm hakemlerimiz anlılarının hakkıyla müsabaka yöneterek herkesin takdirini kazandılar. 

Bu konuda başta il hakem kurulu, il hakem derneğine ve tüm hakemlerimize sonsuz teşekkürler.
Helal olsun size, İnşallah hak ettiğiniz yere gelirsiniz.

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) da mücadele eden, Hakkari Gücü spor 4. haftanın ardında kendi seyircisi önünde galip gelerek ilk galibiyetini aldı.

Diğer temsilcimiz Yüksekova Belediyespor, 4. Hafta sonrasında iyi bir performans göstermedi. Lige çok kötü bir giriş yaptılar. Yüksekova Belediyespor, Birkaç yıldır BAL liginde mücadele etmekte. 
İlk kez bu kadar kötü bir performans ve kötü bir sezon geçiriyorlar.

Her iki takımımız gereken takviyeleri yapamazlarsa, Ligi çok kötü yerlerde bitirebilirler. Onun için her iki takımımızda gereken takviyeleri yapmaları gerekir. 

Hakkâri Amatör Liginin ilk yarı değerlendirirsek, Hakkâri Zapspor geçmişteki tecrübesi, takımın kalitesi ve en önemlisi takımın teknik direktörü Mikail Özdemir’in olması, takımın ilk yarıyı namağlup olması bunun göstergesi. Bana göre ligimizin üstünde bir performans göstermektedirler. 

Hakkâri Amatör Liginin ikinci yarı müsabakaları bu hafta kaldığı yerden devam edecek. Lige katılan tüm takımlarımıza ikinci yarı başarılar dilerim.

c9b6722f-c129-434c-a48b-d43d9350b846.jpg

Bu yazı toplam 4741 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim