• BIST 9762.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Hakkari Amatör ligi

Murat Taş

2011-2012 Hakkâri amatör ligi  bu sezon 10 takımla başladı ve kıyasıya süren heyecan dolu mücadelesi ile ileriki yıllarda Hakkâri futbolunun  kaderini  değiştirecek bir sezon olacağını şimdiden  göstermeye başladı.

10 takımlı ligimizde takımlar  arasında kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi tüm hızıyla devam ediyor. İlimiz merkezden 8, ilçelerimizden de 2 takımın mücadele  ettiği ligimizde uzun yıllar sonra  tekrar lige dönen köklü  takımlarımızın ve yeni kurulan takımlarımızın gençlerle ligde mücadele etmesi ligimize ayrı bir heyecan getirdi.

Bu yıl kurulan Yeni İl Özel İdaresi Spor, Merzanspor, Durankaya Belediyespor, Hakkarigücü, Bağışlı spor ve  kurulduğu ilk yılında büyük bir başarı sağlayarak ligde şampiyonluk mücadelesi veren Cumhuriyet Lisesi Gençlik Spor Kulüpleri Tabii ki bu durum Hakkari futbolu için çok güzel gelişmeler. Ayrıca yıllarca Hakkari futbolunda şampiyonluk mücadelesi veren Belediye Spor, Tedaşspor, Şemdinli spor ve Y.ova Belediye gibi köklü takımlarımızın gösterdiği kıyasıya şampiyonluk mücadelesi biz spor severleri her geçen haftada daha çok heyecanlandırıyor.

Dört,beş takımımızın şampiyonluk mücadelesi vermeleri ayrı bir heyecan katmakta  çünkü sporda hele futbolda birkaç takımın şampiyonluk mücadelesi vermesi o ilin futbola olan ilgisini de artırır, heyecan katar. İlimizde her zaman şampiyon adaylarından biri olan Belediye spor maalesef bu sezon ligin ilk yarısını lider olarak tamamlamasına rağmen maddi ve manevi sıkıntılardan dolayı ligi bu şartlarda tamamlaması bile bence büyük bir başarı bu başarının tek mimarı Hakkari Belediye spor’u başında bulunan  teknik sorumlu hocası ve fedakar futbolcuları dır.

Gerek ilimizde gerekse il dışında profesyonel futbol hayatındaki başarılarıyla ilimizde sevilen kişiliğiyle bilinen Hakkari belediye spor un başarısı için elinden gelen bütün imkanları seferber eden genç antrenör e başta Belediye Başkanı, çalışanı ve Belediye spor  yönetimi bu genç arkadaşımıza  ve futbolcularına gereken tüm imkanların ve desteğin sağlanması gerek , umarım Belediye spor a verilen destekle hak ettiği yere gelir. 

Tedaşspor yıllarca Hakkâri futboluna hizmet etmiş deneyimli kadrosuyla lige başka bir renk katmıştır. Hakkâri gücü gösterdiği performansla ikinci senesinde ne kadar başarılı olduklarını Hakkâri futbolseverlere kanıtladılar. Cumhuriyet Lisesi Gençlik ve Spor kulübü ise lige bu sezon katılmasına rağmen daha ilk yılında  Hakkâri futbolunda gelecekte onlarında  söz sahibi olacaklarını verdikleri şampiyonluk mücadelesi ile göstermektedir.

Cumhuriyet sporun şampiyonluk potasına ilk yılında girmelerinde gerek yönetimleri gerekse de futbola gerçekten gönül vermiş genç,eğitimli başarılı hocasını payı büyük.Şimdiden Hakkâri futbolluna büyük bir başarı sağladılar ve ligimize güzel bir renk farklı bir heyecan kattılar.. Merzanspor. Durankayaspor ve Yeni İl Özel idaresi spor kulüplerimiz gençlerle bu  yıl lige katılmaları ile ileriki yıllar için umut veren bir gelişmedir.

Bağışlıspor  her ne kadar az da olsa agresif hareketleri olsa da tecrübeli hocalarıyla ligimizin vaaz geçilmezlerinden olduğunu belirtmekte yarar var. Y.ova belediye spor her zaman olduğu gibi güçlü kadrosuyla ve ilçenin tek takım oluşundaki avantajlarından dolayı  şampiyonluk mücadelesi vermesi güzel bir gelişme ve umut veren bir takım olduklarını bu sezonda kanıtladılar.

Şemdinli spor  genç kadrosuyla adeta evinde devleşerek şampiyonluk parolasıyla yollarına devam etmektedirler. Ben inanıyorum ki ligin 2 yarısında bu takımlarımız bu şekil centilmence yollarına devam ederler şampiyonun kim olursa olsun Hakkâri futbolunun kazanacağına ve ileriki yıllara ışık tutacağına tüm yüreğimle inanıyorum. Hakkâri sporseverlerin amatör ligimize daha çok ilgi göstermesi türbinlerin dolu olması hem ligimizin önemi bakımından hem de kulüplerimizin gelişmesi bakımından yararlı olacaktır. Amatör ligimizin 2 yarısının barış kardeşlik ve fair play  içerisinde geçmesi dileğiyle bir sonraki yazımıza kadar ALLAH’a emanet olun.

 

 

 

 

Bu yazı toplam 5963 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 13
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim