• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Hakkari Amatör Ligi

Murat Taş
Hakkâri yerel amatör ligi 5. haftasını geride bıraktı. Amatör ligimiz tüm imkânsızlıklara rağmen doludizgin yoluna devam ediyor. Yıllar sonra birkaç takımın şampiyonluk yarışında olması sevindirici olduğu gibi gelecek yıllar için umut vaat ediyor. Amatör ligin de yaşanan en güzel olaylardan biride takımların centilmenlik kuralları içerisinde mücadele etmeleridir.
 
Hakkâri amatör ligi bu şekilde devam ederse ülke geneline örnek olacak bir amatör lig olacak. Umarım ligimiz bu şekilde devam eder şampiyonun kim olması önemli değil kazananın sadece İlimiz Hakkâri’nin olacağıdır.
 
Şampiyonluk adaylarını burada saymak pek de adaletli olmaz çünkü bir-iki takım dışında bütün takımlarımız şampiyon olmak için kıyasıya bir mücadele içindedir. Bir yıl sonra amatör ligde tekrar mücadele eden Merzanspor gençlerle yoluna devam ediyor...
 
Merzanspor futbolcularının gerek yaş gerekse fiziki bakımından zayıf olmalarına rağmen gençlerin en azında futbol oynama heveslerini ve isteklerini takdir etmektir. Buradan merzanspor futbolcularını her şeye rağmen gösterdikleri medeni cesaretten dolayı da kutlamak gerek.
 
İl özel idarespor yaklaşık üç sezondur tamamı gençlerden oluşan takımla amatör ligimizde mücadele etmektedir. Ligin üç haftasını puan almayarak oynadığı güzel futbola rağmen galip gelemeyen özel idarespor takımın başına Mikail Özdemir’i getirdi.
Mikail Hoca ilk maçında şampiyonluk hesapları yapan Yüksekova Cilo sporu yenerek tüm dikkatleri üzerine çekti. Ligin 4. haftasında da Mezransporu farlı yenerek rakip takımlara adeta göz dağı verdi. 
 
Mikail Hoca yıllarca ilimizde ve farklı illerde profesyonel futbolcu olarak mücadele etmiş, ayrıca sevilen bir kişiliğe sahiptir. Futbolu bıraktıktan sonra antrenörlüğe başlayan Mikail Özdemir, Belediye sporu şampiyon yapan hocalardan biridir.
Şunu da belirtmekte yarar vardır. Amatör ligimizin önündeki en büyük engel ilimizin çetin kış şartlarıdır.
 
Yaşanacak bir kar yağışında şehir stadımız kullanılamaz duruma gelecektir. Buda amatör ligimizin mart yada nisan ayında bitmesine sebep olacaktır. Buradan yetkililerden tek isteğimiz sahanın kış aylarında açık olması için gereken önlemlerin şimdiden alınmasıdır...
 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 4607 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim