• BIST 9079.97
  • Altın 2310.66
  • Dolar 32.3382
  • Euro 35.0737
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari Anadolu Lisesinde deprem tatbikatı

Hakkari Anadolu Lisesinde deprem tatbikatı
Hakkari İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında her yıl masa başı olarak yaptığı tatbikatı, bu yıl alan tatbikatı şeklinde yaptı.

Tatbikat kapsamında AFAD koordinasyonunda  ana çözüm ortakları ve destek çözüm ortakları olan kurumlarla tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta Hakkari merkezde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.

Deprem etkisi ile,  Atatürk Anadolu Lisesinin bir bölümünün yıkıldığı, bir bölümünde de yangın olduğu bilgi alınmış, Depremle beraber Atatürk Anadolu Lisesi okul yönetimi, süratle tahliye planlarını gerçekleştirmiş öğrenciler öğretmenleri ve yöneticilerinin kontrolünde toplanma alanına tahliye olmuşlardır.

ihbar üzerine İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi (İAADYM) Sayın Valimiz Başkanlığında  toplanmış  ve kurtarma çalışmalarına başlanmıştır. İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekipleri olay yerine intikal ederek olay bölgesini emniyet şeridine almıştır.

Tatbikat kapsamında Vedaş ve Akmercan Doğal Gaz firması derhal olay bölgesine intikal ederek gaz ve elektrik kaçağı ölçümleri yaparak enerjiyi kesmişlerdir. Yine yangına müdahale açısından Hakkari Belediyesi İtfaiye ekipleri  yangına müdahale ederek üst kartlarda mahsur kalan öğrencileri kurtarma merdiveni ile, 3 kişiyi tahliye etmiştir. Okulun pansiyon kısmında mahsur kalan bir öğrenci Jandarma Arama ve Kurtarma Ekibi (JAK)  kurtarma halatlar ile üst kartlardan güvenli bir şekilde kurtarılmıştır.

Kurtarılan tüm yaralılar, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ekiplerine teslim edilerek ambulansla sağlık kuruluşlarına sevkleri sağlanmıştır.  Enkaz altında kalan 2 öğrencinin kurtarılması için Arama ve Kurtarma ekiplerini enkaz alanına yönlendirmiştir.

Enkaz bölgesinde canlı Arama çalışması başlatılmış olup, Jandarma Arama köpeği tarafından bir canlının yeri tespit edilerek, AFAD Arama ve Kurtarma ekipleri, AFAD Arama ve Kurtarma Gönüllüleri ile Milli Eğitim Müdürlüğü Gönüllü Arama ve Kurtarma Ekipleri yeri tespit edilen yaralıyı kurtarma çalışmaları başlatmış, hidrolik kırıcı, delici ve kesiciler kullanılarak yarılı bulunduğu yerden kurtarılarak UMKE ekiplerine teslim edilmiştir. Enkaz altında kalan diğer canlı AFAD ekiplerinin Sismik ve Akustik Dinleme Cihazları sonucu yeri tespit edilmiş ve söz konusu ekipler tarafından kurtarılmıştır.

Tatbikatın sonunda AFAD İl Müdürü Resul Karadeniz, böylesi tatbikatlarla Hakkari müdahale kapasitesini hem görmek hem de geliştirmek açısından oldukça önemli olduğunu vurgulayarak tatbikata katılan tüm ekiplere teşekkür etti.

Vali Yardımcımız Mustafa Emre Kılıç tatbikatta görev alan tüm kurum ve ekiplere tatbikattaki başarılarından dolayı teşekkür ederek  tatbikat hatıra resimleri çekilerek tatbikat son buldu. Hakkarihabertv.com

2-043.jpeg3-027.jpeg4-015.jpeg5-004.jpeg


 

Bu haber toplam 1587 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim