Hakkari-Ankara dostluk köprüsü!

Ankara Sanayi Odası bir etkinlik düzenliyor. Bu etkinliğe Oda Başkanlarının dışında Türkiye’de kendi mesleklerinde ün yapmış başarılı kadınlar davet ediliyor.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin ÖZDEBİR’in ev sahipliği yaptığı bu anlamlı etkinlik bir ilkti ve çok anlamlıydı.

Hakkari adına Başkan Servet TAŞ ve Meclis Başkanı Nazım DEMİR iştirak etti. Geceye Hakkari damgasını vurdu. Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir’in eşi Oya Özdebir kürsüye çıktı. Konuşmasının büyük bölümünü dostluk, barış mesajlarına ve özellikle Hakkari’ye ayırdı.

nurettin-oya-ozdebilir-1.jpgİnşa edecekleri Ankara-Hakkari dostluk köprüsünden bahs etti. Bayan Özdebir; “Yeni yıla Hakkarili kardeşlerimizle girdik. Ankara ve Hakkari artık kardeş illerdir.

Bu kardeşlik köprüsünü kurduk ve geçişler serbest. Amaç kardeş olmanın bilinciyle sorunlarımızı birlikte, gerçek kardeşler gibi çözmektir.”dedi.

Oya hanımın konuşmaları aslında ince ayar niteliğindedir. İller ve bölgeler arasındaki kopukluğun ıspatıdır.

 

Önce insanlar arasında gönül köprüsü sonra da iller arasında dostluk köprüleri kurulmalıdır. Ankara Sanayi Odası aylık olağan toplantılarından birini Hakkari’de yapabilir.

Gelmişken beraberinde birçok işadamını da davet edebilir. Sorunlar yerinde görülerek, diyalog ve sevgi ile daha kolay çözülür. Bu duygu ve düşüncelerle aramızdaki köprünün mimarı olan Oya Özdebir hanfendiyi ve Ankaralı iş kadınlarını ilimize davet ediyoruz.

faik-gungor-d.jpgBu anlamlı gecede Hakkari’ye olan sevgisi ve destekleriyle bildiğimiz ve takdir ettiğimiz güzel insan SEÇİL Tekstil’in sahibi Faik GÜNGÖR bize olan desteğini sürdürdü ve ilimizdeki kilim atölyelerinin donanımı ile tüm makinelerini kendileri tarafından kurulacağını Başkan Taş’a söz verdi.

Hakkari-Ankara kardeşlik köprüsü projesinin getirisi çoktur. Bu anlamda bu projeyi benimsiyor ve katkı sunanlara teşekkür ediyoruz.

İstanbul Emitt fuarında ilimiz valisi Cüneyt Orhan TOPRAK’da tüm sanayici ve işadamlarına seslenerek herkesi Hakkari’yi yakından tanımaya davet etti. 

servet-tas-002.jpg

Bu yazı toplam 4194 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Hakan Taş Arşivi

18 yıl sonra Ankara’da buluştuk!

14 Mayıs 2026 Perşembe 13:41

Vali Taşyapan: “Sorunlar bitecek”

07 Mayıs 2026 Perşembe 08:48

Kaya: “sizi sandığa gömeceğiz!”

29 Nisan 2026 Çarşamba 14:24

Valimiz ile ilk toplantı!

29 Nisan 2026 Çarşamba 12:27

Haydi çocuklar aşıya!

27 Nisan 2026 Pazartesi 09:02

Bravo Hakkari Telekom!

22 Nisan 2026 Çarşamba 12:31

Kıran’da çocuk evi krizi!

15 Nisan 2026 Çarşamba 13:12

Herkesin hedefinde İşkur var!

13 Nisan 2026 Pazartesi 15:12

Çukurca'da hesap günü

06 Nisan 2026 Pazartesi 08:35