• BIST 9878.43
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Hakkari-Ankara dostluk köprüsü!

Hakan Taş

Ankara Sanayi Odası bir etkinlik düzenliyor. Bu etkinliğe Oda Başkanlarının dışında Türkiye’de kendi mesleklerinde ün yapmış başarılı kadınlar davet ediliyor.

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin ÖZDEBİR’in ev sahipliği yaptığı bu anlamlı etkinlik bir ilkti ve çok anlamlıydı.

Hakkari adına Başkan Servet TAŞ ve Meclis Başkanı Nazım DEMİR iştirak etti. Geceye Hakkari damgasını vurdu. Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir’in eşi Oya Özdebir kürsüye çıktı. Konuşmasının büyük bölümünü dostluk, barış mesajlarına ve özellikle Hakkari’ye ayırdı.

nurettin-oya-ozdebilir-1.jpgİnşa edecekleri Ankara-Hakkari dostluk köprüsünden bahs etti. Bayan Özdebir; “Yeni yıla Hakkarili kardeşlerimizle girdik. Ankara ve Hakkari artık kardeş illerdir.

Bu kardeşlik köprüsünü kurduk ve geçişler serbest. Amaç kardeş olmanın bilinciyle sorunlarımızı birlikte, gerçek kardeşler gibi çözmektir.”dedi.

Oya hanımın konuşmaları aslında ince ayar niteliğindedir. İller ve bölgeler arasındaki kopukluğun ıspatıdır.

 

Önce insanlar arasında gönül köprüsü sonra da iller arasında dostluk köprüleri kurulmalıdır. Ankara Sanayi Odası aylık olağan toplantılarından birini Hakkari’de yapabilir.

Gelmişken beraberinde birçok işadamını da davet edebilir. Sorunlar yerinde görülerek, diyalog ve sevgi ile daha kolay çözülür. Bu duygu ve düşüncelerle aramızdaki köprünün mimarı olan Oya Özdebir hanfendiyi ve Ankaralı iş kadınlarını ilimize davet ediyoruz.

faik-gungor-d.jpgBu anlamlı gecede Hakkari’ye olan sevgisi ve destekleriyle bildiğimiz ve takdir ettiğimiz güzel insan SEÇİL Tekstil’in sahibi Faik GÜNGÖR bize olan desteğini sürdürdü ve ilimizdeki kilim atölyelerinin donanımı ile tüm makinelerini kendileri tarafından kurulacağını Başkan Taş’a söz verdi.

Hakkari-Ankara kardeşlik köprüsü projesinin getirisi çoktur. Bu anlamda bu projeyi benimsiyor ve katkı sunanlara teşekkür ediyoruz.

İstanbul Emitt fuarında ilimiz valisi Cüneyt Orhan TOPRAK’da tüm sanayici ve işadamlarına seslenerek herkesi Hakkari’yi yakından tanımaya davet etti. 

servet-tas-002.jpg

Bu yazı toplam 3843 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim