• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Hakkari ASP’den 25 kasım etkinlikleri

Hakkari ASP’den 25 kasım etkinlikleri
Hakkâri Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü tarafından "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla bir program düzenlendi.

Hakkâri ASP İl Müdürlüğü’nde düzenlenen programa Vali Cüneyit Orhan Toprak’ın eşi  Dr. Funda Toprak, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Emre Tayanç, Vali Yardımcısı Bekir Abacı, İl Müftüsü Faruk Gürbüz ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşması Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Şifa Çakır tarafından yapıldı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ile ilgili slayt gösteriminin ardından Hakkâri Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Neşe Ataman Bor, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Hakkâri Müftüsü Faruk GürbüzZ ise "İslam Dininde Kadının Yeri" konulu bir konuşma yaparak katılımcılara bilgiler verdi.

Daha sonra programda bir konuşma yapan Vali eşi Dr. Funda Toprak, dünya görüşü, ideolojisi ne olursa olsun kadına karşı fiziksel ekonomik, psikolojik, sembolik her türlü şiddete karşı çıkılması gerektiğini söyledi.

Kadınların adeta bir pazarlama aracı, bir vitrin süsü olarak kullanılmasını kadına karşı bir saygısızlık olarak gördüğünü ifaden eden Toprak, şunları kaydetti:

 "Çocukluk ve gençlik dönemlerinde aile içi şiddetin uygulandığı bir ortamda yetişenlerin şiddet gösterme eğilimine sahip oldukları yapılan araştırmalarla gösterilmiştir.

Bizler kadını Allah’ın emaneti olarak gören bir dinin mensuplarıyız. Doğuştan farklı özelliklerle dünyaya gelmiş olsak da hak ve adaletle eşit olmamız gerektiğine inanıyorum.

Bir anne, bir eş, bir evlat, bir kardeş, komşu, arkadaş olan kadının onuruna haysiyetine yönelik yapılan her türlü saldırı tüm insanlığa yapılmıştır."

Hakkâri Vali Yardımcısı Bekir Abacı’da, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaparak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle düzenlenen etkinliğe katılan herkese teşekkür etti. Kaynak; Valilik sitesi

Bu haber toplam 2408 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim