• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari ASP'den engellilere seyahat müjdesi

Hakkari ASP'den engellilere seyahat müjdesi
Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü (ASP) Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü ulaşımı hizmetleri ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

ASP tarafından yapılan açıklamada, son dönemde engelliler için kimlik kartlarının Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü birimlerinde kullanımı esnasında 04 Mart 2015 tarihi itibari ile yenilenmesi  gerektiği söylenmekte olup bu konuda engelli vatandaşlarımızdan ve il müdürlüklerimizden pek çok şikayet alınmıştır denildi.

Açıklamanın devamında ise, "Devlet Demir Yolları İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile gerekli yazışma Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilmiştir. Engelli kimlik kartlarının tüm versiyonları ücretsiz veya indirimli seyahat hakkının kullanımında yeterli olup, değiştirme yapılmayacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Yolcu Dairesi Başkanlığı tarafından Bölge Müdürlüklerine gönderilen 27. 02. 2015 tarihli ve “Ücretsiz Seyahat” konulu yazı ile ücretsiz veya indirimli seyahat kartları yönetmeliğinin “Mevcut kartların geçerliliği” başlıklı geçici 1'inci maddesinde düzenlenen “Bu yönetmelik ile yürürlükten kaldırılan yönetmelik uyarınca verilmiş olan kartlar.

Bu yönetmeliğin yürürlük tarihinden itibaren 1 yıl süreyle geçerlidir” hükmü hatırlatılarak Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığınca Aylık Bağlananlara Verilecek Tanıtım Kartları ve Ücretsiz Seyahat Kartları Yönetmeliği kapsamında Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ve SGK tarafından verilen tüm gazi, şehit ve vazife malul tanıtım kartların 4 Mart 2015 tarihinden itibaren geçersiz sayılacağı ve bu tarihten itibaren sadece Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı logolu yeni tanıtım kartları geçerli belge kabul edilecek.

Yeni belgesini ibraz etmeyen yolcular için TCDD Yolcu Tarifesinin hükümlerinin uygulanacağı bildirilmiştir. Bahsi geçen yazıya dayanılarak, demir yolları ulaşımından ücretsiz seyahat hakkından yararlanmak isteyen engelli ve yaşlı bireylerin TCDD satış ofisleri tarafından yeni kart almaya zorlandıkları Bakanlığımıza yapılan şikayetler doğrultusunda anlaşılmıştır.

Ancak açıktır ki 4 Mart 2015 tarihinden sonra yalnızca şehit yakınları, gaziler ve vazife malullerinin Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ve SGK tarafından verilen kartları geçersiz sayılacaktır. Bu durum engelli ve yaşlı vatandaşlarımızı kapsamamaktadır. Ücretsiz veya indirimli seyahat haklarından engelli vatandaşlarımız engelli kimlik kartları ile yaşlı vatandaşlarımız ise nüfus cüzdanları ile yararlanmaya devam edeceklerdir” denildi. Hakkarihabertv.com


 

Bu haber toplam 5335 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim