• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari barosu kongreye gitti

Hakkari barosu kongreye gitti
Hakkari Barosu’nun 8’inci Olağan Genel Kurulunda mevcut Başkan Avukat Zeydin Kaya ile Avukat Avukat Ergün Canan’ın başkanlık için yarıştığı kongreye katılan 114 avukattan 61’nin oyunu alan Ergün Canan Hakkari Barosu’nun yeni başkanı oldu.
Hakkarili avukatlar baronun yönetim, disiplin ve denetleme kurulu ile Türkiye Barolar Birliği Delegeleri için sandık başına gitti.
 
Şenler Otelinin toplantı salonuna yapılan ve saat 10.00’da başlayan kongreye Hakkari eski milletvekilleri Avukat Esat Canan ve Naim Geylani ile baro üyesi avukatlar katıldı.
 
Avukat Zeydin Kaya ile Avukat Ergün Canan’ın başkanlık için yarıştığı kongre Divan oluluşmu ile başladı.
 
Saygı duruşunun ardından yönetim kurulu faaliyet raporunun okunması, yönetim ve denetim kurulunun ibrası, dilek ve temennilerin ardından baro başkanlığına aday olan Av. Zeydin Kaya ile Ergün Canan Güler birer konuşma yaptı.
 
Konuşmaların ardından seçime gidildi. Sandıklar saat 17:00'da kapandı.
 
Blok liste ile girilen ve katılım oranın yüksek olduğu seçimlerde barosuna üye 122 avukattan 114’ü oy kullandı. 1 Oy geçersiz sayıldı.
 
Yapılan sayımda 113 geçerli olduğu seçimde Avukat Ergün Canan Hakkari Barosunun 8. başkanı oldu. 
 
Sonuçlar açıklandıktan sonra rakibi Zeydin Kaya’yı tebrik eden Canan yaptığı ilk açıklamada seçimde kazananın demokrasi ve Hakkari Barosu olduğu mesajını verdi.
 
Yeni Başkan Canan şunları söyledi: "Yüksek katılımdan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Demokrasi ve Hakkari Baromuz adına önemli bir husus. Bana oy veren ve vermeyen tüm arkadaşlarımın, meslektaşlarıma binlerce kez teşekkür ediyorum. Burada kazanan veya kaybeden yok. Kazanan sadece Hakkari barosudur"
 
Daha sonra söz alan Avukat Zeydin Kaya ise seçimlerin ve demokrasinin gereği olduğunu belirterek, "Seçimlerde küskünlük ve dargınlık olmaz. Seçim  bireylerin ve iradelerin sandığa yansımasıdır. Dolayısıyla bugün elbetteki demokrasi ve Hakkari barosu kazanmıştır.
 
Bende katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizle birlikte çok değerli çalışmalarda bulunduk. Hakkari barosu için Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir hizmet binasını sizlere hediye ederken, bu görevi bırakmış bulunmaktayız. Elbette bundan sonra yine beraber olacağız” dedi.
 
 Avukat Zeydin Kaya da yeni Başkan Ergün Cananı tebrik ederek başarılar diledi.
 
Yeni Başkan Ergün Canan avukatların tebriğini kabul etti. Canan'ın salı günü İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını alıp görevini devr alması bekleniyor. Hakkarihabertv.com
3-259.jpg
2-327.jpg4-168.jpg
Bu haber toplam 3109 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim