• BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Hakkari Barosun'dan insan hakları günü açıklaması

Hakkari Barosun'dan insan hakları günü açıklaması
Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabulünün 70. Yıldönümü dünya çapında kutlanıyor. İnsan Hakları Günü, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi'nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık 1948'den bu yana her 10 Aralık'ta kutlanan gündür.

Allah İnsanı yaratılmışların en şereflisi olarak yaratmış ve gök İle yeryüzünü ise insanın emrine sunmuştur. Bu kadar değerli bir varlık olan insanın en evvel kendi hak ve hukukunu koruması, geliştirmesi en tabii bir durumdur. 
Durum bu iken maalesef insan tarihler boyunca hem kendi cinsine hem tabiata karşı çok tahripkar olmuştur. 

Tarih boyunca meydana gelen savaşlar özellikle 1. 2. Dünya Savaşları, günümüzdeki çatışma Ve Savaş ortamları direk insana Ve insan haklarına yönelen ihlallerdir. 

İnsan/insanlık elbette tarihten ve tarih içinde meydana gelen savaşlardan, insan hakkı ihlallerinden ibret almalı Ve yeni ihlallerin önüne geçme yolları aramalıdır.

Bu nedenle II. Dünya Savaşı'ndan sonra dünyadaki devletler bireylere tanınan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması konusunda birleştiler. İnsan Hakları Bildirgesi, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından Haziran 1948'de hazırlandı ve 10 Aralık 1948'de Genel Kurulun Paris'te yapılan oturumunda kabul edildi.

İnsan Hakları anlamında bu Ve buna benzer girişimler önemli olmakla birlikte o günden bugüne kadar da insan hakları konusunda, dünya devletleri ve insanlık iyi bir sınav vermiş değildir. Zira hak ve haklıyı üstün tutmak yerine güç Ve güçlü üstün tutulmaktadır. 

Bütün insanlığın, yeniden hakkı üstün tutan bir medeniyeti tahayyül etmeye, buna inanmaya Ve bunu hayata geçirmeye mecburdur. Aksi halde dünyamızın yeni savaşları kaldırıcak gücü kalmamıştı. Süper güçlerin elindeki vahşi savaş araçları dikkate alındığında, insanlık bir kıyameti yaşamakla karşı karşıya kalabilecektir. 

Herşeye rağmen biz insan hakları savunucusu olan avukatların/baroların, insanın daha iyi olması gerektiğine ve insan haklarını sonuna kadar savunacağımıza olan İnancımız korumaktayız..

        Hakkari Barosu

Bu haber toplam 1567 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim