• BIST 9548.09
  • Altın 2498.785
  • Dolar 32.4956
  • Euro 34.5451
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Hakkari başkentte görücüye çıkıyor!

Hakan Taş

Valimiz Toprak başkanlığında valilik toplantı salonunda bir araya geliyoruz.  Belediye Başkanımız Epcim, İlçe kaymakamları, yatırımcı kamu kurum amirleri ve basın mensupları iştirak ediyoruz.

Bugüne kadar bir çok fuar düzenlendi ve bizler de Hakkari’mizi temsil ederek katıldık. Lakin bu kez yer Ankara ve fuarın adı kayyum atanan belediyelerin çalışmalarını tanıtmak…

Türkiye’de 93 belediyeye kayyum atandı.  Ankara Ticaret Odası bünyesinde kayyum atanan belediyelerin çalışmalarını tanıtmak, değerlendirmek, gözler önüne sermek amacıyla fuar düzeyinde bir çalışma düzenleniyor. Bu çalışmayı İçişleri Bakanlığı koordine edecek.

Bu çalışmalar hakkında bilgi vermek üzere ilimizin başarılı valisi Cüneyit Orhan Toprak şu açıklamayı yaptı; “Son bir buçuk yıldır belediye başkan vekili olarak görevlendirilen kayyum arkadaşlarımız Türkiye’nin diğer bölgelerinde olduğu gibi ilimizde de yoğun şekilde çalışmalarına devam ediyorlar.

Gözle görülür değişiklikleri vatandaşlarımız net olarak fark edebiliyorlar. Hakkari merkezde geçen sene binek otomobilimizi tozdan, topraktan kullanamıyorduk. Caddeleri, kaldırımları, ışıklandırma sistemleri, alt yapı çalışmalarında müthiş bir gelişme yaşadık.

Birçok mahalle 2-3 günde bir sadece iki saat su alabiliyorlardı. Bu sene sonunda su ve kanalizasyon sorunumuz tümden çözülmüş olacaktır. İlimizin çehresi değişti. Parklar, çocuk oyun alanları ve diğer hizmetler de vatandaşımızı memnun etmiştir.

Dışarıdan gelen tayincilerin barınma sorunları da giderildi. Sinema, restoranlar, sosyal aktiviteler ile herkese hitap eden mekanlar var. Bu yaz modern bir havuz ile gençlerimiz ve çocuklarımız serinleyeceklerdir. Bize tüm bu imkanları veren hükümetimize ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı arz ediyoruz. “

Vali Toprak, Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova’daki yatırımlardan da söz ederek ilimizin yeniden imar edildiğini vurguladı. Haftaya Ankara’da gerçekleştirilecek üç günlük fuarda ilimizi çok iyi tanıtmak için dört kayyum başkan ve yatırımcı kamu kurum amirlerinden iyi hazırlanmalarını istedi.

Valilik ve belediye bünyesinde bu fuarda görsel bir tanıtım için yoğun mesai başlatıldı. İlimizin doğa güzellikleri, folkloru, tarihi eserleri, kış sporu, ilimizin önceki ve şimdiki görüntüleri ile bir slayt hazırlanacak. Yanılmıyorsam 28 belediye içinde kısa sürede hizmet alanında en fazla mesafe kateden belediyemiz başarı ödülünü alacaktır.

Ankara’da görücüye çıkıyoruz. Ayrıntıları sizlerle paylaşmaya devam edeceğim…

Bu yazı toplam 3747 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim