• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Hakkari belediyesi son teknoloji cihazını tanıttı

Hakkari belediyesi son teknoloji cihazını tanıttı
​Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Gıda Kontrol Birimi ekipleri son teknoloji olan Testo 270 cihazını tanıttı hemde Lokanta, imalathane, pastane ve tatlıcıları denetledi.

Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Gıda Kontrol Birimi ekipleri kentteki esnaf denetiminde bu defa son teknoloji cihaz ile yağların kalitesini ölçtüler.

Denetledikleri lokanta, imalathane, pastane ve tatlıcıları belediye bünyesine kazandırdıkları cihazlar ile sıkı bir denetimden geçiren ekipler, yeni teknoloji cihazlarının anında yanıt vermesi özelliği üzerine ise mevzuatta belirtilen limitleri aşan yağları derhal imha ettiler.

Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Gıda Kontrol Birimi yetkilileri, tekrar tekrar kullanılan yağlarda yüksek sıcaklık altında oksidasyon ve polimerizasyon tepkimeler gerçekleştiğinden yağın fiziksel ve kimyasal özelliklerinde değişimlere yol açarak , başta kalp-damar hastalıkları,diyabet ve kanser gibi bazı hastalıklara yol açmakta olduğunu ifade ettiler.

Yetkililer,” Hakkari Belediyesi olarak daha önce kızartmalık yağlara yönelik test şeritleri ile denetimlerimizi yapıp yağ kalitesini ölçüyorduk.

Ancak aldığımız Son teknoloji ürünlerinden olan Testo 270 cihazı ile bu denetimlerimizi daha bilimsel, nicel, hızlı sonuç alabilme özelliği ile objektif bir şekilde gerçekleştiriyoruz.

Bu yağların tekrar tekrar kullanılmasının önüne geçerek vatandaşlarımızın daha sağlıklı gıda tüketebilmeleri noktasında önemli bir yol almış olacağız.

Testo 270 cihazı yaklaşık 160 derece sıcaklıktaki yağa daldırarak ölçümü 20 s gibi kısa bir sürede alabiliyoruz artık. Aynı zamanda aldıkları gıda termometresini de tanıtan Gıda Mühendisi Botan Taş Gıda termometresi ile özellikle catering firmalarının soğuk -sıcak yemek servisinin kontrolünü sağlayarak mikrobiyolojik bozulmanın önüne geçtiklerini aktardı. Hakkarihabertv.com

cihaz-1.jpgcihaz-2.jpg


 

Bu haber toplam 3264 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim