• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkari Belediyesi ‘Sülük Göleti" için mücadele ediyor

Hakkari Belediyesi ‘Sülük Göleti" için mücadele ediyor
Hakkari Belediyesi, şehrin merkezinde bulunan Golazûrya 'Sülük Gölet’inde' yaşanan doğa tahribatını önlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bir süre önce Sülük Göleti'nin içler acısı durumunu gündeme getirerek göletin kaderi ile başbaşa bırakıldığını habere konu eden Hakkarihabertv.com'ın haberi ses getirdi.

HAKKARİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Hakkari’nin Merzan Mahallesinde bulunan ve doğal bir yapıya sahip olarak kentte Kürtçe adıyla Golazûrya olarak bilinen Sülük Göleti’nin içerisine ve çevresine çöp, katı atık, kül ve moloz yığınlarının dökülmesi sonucu gölette oluşan doğa tahribatının önlenmesi için bir süre önce harekete geçen ve çalışma başlatan Hakkari belediyesi konu üzerine mücadelesini sürdürüyor.

‘MADDİ İMKANSIZLIKLAR PROJEYE ENGEL OLDU’

Gölet’in kirletilmesi üzerine ilk çalışmasını 2013 yılında  ‘Sağlıklı Yaşam İçin Golazûrya’ isimli proje ile Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı SODES’E başvuruda bulunarak yapan Hakkari Belediyesi, gölet’in ıslah edilmesi,  gölet etrafına çocuk parkı ve dinlenme alanların yapılmasını hedefledi. Ancak, başvurulan projenin kabulü ile proje bedeline 98 bin TL tahsis edilmesi sonucu, tahsisi edilen ödeneğin projenin hayata geçirilmesi için yeterli olmaması ve belediyenin yaşadığı maddi imkansızlıklar üzerine proje gerçekleştirilemedi.

‘GÖLETTE SIK SIK TEMİZLİK ÇALIŞMALARI YAPILDI’

Yaşanan doğa tahribatının önlenmesi için proje geliştiren ve SODES’E başvuran fakat belirtilen nedenlerden ötürü projesini gerçekleştiremeyen Hakkari Belediyesi, bu zaman zarfında gölet içerisine ve çevresine dökülen çöp, katı atık, kül ve moloz yığınlarının temizlenmesi için sık sık temizlik çalışmaları gerçekleştirip,  gölet’in yeniden kirletilmemesi için uyarılarda bulunarak gerekli duyarlılığın oluşması için mücadele etti.

‘SÜLÜK GÖLETİ (GOLAZÛRYA) İÇİN YENİ PROJE’

Gölette yaşanan doğa tahribatını önlemek için mücadelesini sürdüren Hakkari Belediyesi, son olarak 2015 yılı içerisinde Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı DAKA’YA yeni bir proje başvurusunda bulundu. Bu proje ile Hakkari Belediyesi,  Sülük Gölet’ini ıslah edip buradaki alanı kent halkının kullanabileceği bir sosyal yaşam alanına dönüştürmeyi hedefliyor.

Projenin kabul edilmesiyle Sülük Gölet’inde meydana gelen doğa tahribatını ortadan kaldıracak olan Hakkari Belediyesi, bu doğal güzellik alanını gerçek kimliğine kavuşturacak. Hakkarihabertv.com

suluk-goleti-m-001.jpgsuluk-goleti-1.jpg

Bu haber toplam 6149 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim