• BIST 9717.93
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 28 °C

Hakkari Belediyesin'den eşbaşkan açıklaması

Hakkari Belediyesin'den eşbaşkan açıklaması
Hakkari Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman'nın gözaltına alınmasının ardından belediyede yapılan arama da sona erdi. Belediye içerisinde basın açıklaması yapan Eşbaşkan Hümeyra Armut baskıların kendilerini yıldırmayacağını belirtti.

Sabah saat 03.00 sıralarında Hakkari Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından evine yapılan operasyon ile gözaltına alınan Hakkari belediye eşbaşkanı Cihan Karaman’ın belediyedeki makam odasında da arama yapıldı. 

Belediye binasında bir araya gelen Belediye Eşbaşkanı Hümeyra Armut ve belediye meclis üyeleri belediye içinde basın açıklaması yaptı.

Eşbaşkan Armut’un yaptığı açıklamada şunlar belirtildi. “31 Mart 2019 yerle seçimlerinde partimiz HDP’nin demokrasi zaferini hazmedemeyen AKP iktidarı baskıcı ve sömürgeci zihniyeti bu gün ilimiz ve ilçemiz Yüksekova’da halk iradesini gasp etmeye çalışmıştır.

Bu kapsamda belediye eşbaşkanımız Cihan Karman’ın evine baskın düzenlenmiş evi ve makam odası polisler tarafından aranmıştır. Aynı zamanda Yüksekova belediye Eşbaşkanımız İrfan Sarı ve Remziye Yaşar da aynı şekilde gözaltına alınmışlardır” dedi.

Halk iradesinin gasp edilmek istendiğini belirten Armut açıklamasına şöyle devam etti. “Halk iradesini gasp edenler şunu çok iyi bilsinler, hiçbir baskı ve tutuklama bizleri yıldırmayacaktır. Biler demokratik şartlarda seçilmiş halk temsilcileriyiz.

Bugün belediye eşbaşkanımıza yapılanlar Hakkari halkına yapılmıştır. Dün kayyum atayanlar unutmasın ki bu halk kayyumları sandıklara gömdü” diye belirtti.

Açıklamasının sonunda dünya kamuoyuna da çağrıda buluna Armut şunları belirtti. “Burada Tüm Dünya kamuoyuna bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Partimiz HDP’ye yönelik çok ciddi bir baskı ve yıldırma politikası yapılmakta olup dünya kamuoyunun bunun üzerinde durmasını talep ediyoruz” dedi.

Yapılan baskın ve gözaltılar Yüksekovada da bir basın açıklaması ile protesto edildi. HDP İlçe binasında bir araya gelen İlçe yöneticileri ile belediye meclis üyeleri adına HDP ilçe Eşbaşkanı Abdulkerim  Akdoğan yaptı.

Açıklamada baskıları kabul etmeyeceklerini belirterek; "İktidar belediye Eşbanlarımızı gözaltına alarak halkın iradesini yok saymaktadır. Gever halkı dün olduğu gibi bugün de en demokratik haklarını özgürce haykıracaktır. Bunu herkes böyle bilsin. " 

belediye-014.jpg

Bu haber toplam 5160 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim