• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari belediyesine erişebilirlik belgesi verildi

Hakkari belediyesine erişebilirlik belgesi verildi
Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya tarafından Hakkari Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarına Erişebilirlik belgesini Hakkari Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu’na taktim etti.

Hakkâri Belediyesi önünde düzenlenen belge sunumu Programına Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu üyeleri Memduh Turgut, Asuman Öztürk Parlak, Şilan Kılıçgeldik, Azize Timur ve Engelli Derneği Üyesi Cahit Mollaosmanoğlu katıldı.

Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazanan Hakkâri Belediyesi Toplu Taşıma Araçlarına Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık adına Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü  Salih Kaya tarafından Vali Yardımcı ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu’na taktim edildi. Belediyeye yeni alınan araçlarda engelli rampalarının olup olmadığı konusunda bilgi alan Vali Yardımcısı Kasımoğlu, mevcut araçlar hakkında bilgi aldı.

Toplu Taşıma Araçlarına Erişebilirlik belgesini Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya’dan teslim alan Kasımoğlu, müdür ve beraberindekilere teşekkür etti.

Müdür Kaya," Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 18.08.2015 tarihli 28713 sayılı resmi gazetede yayınlanan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği kapsamında engelli vatandaşların başkalarına ihtiyaç duymadan toplumsal yaşama katılabilmeleri, kamu kurum ve kuruluşlarında daha rahat ulaşımı ve hizmet alabilmelerine yönelik  İlimizde Valiliğimizce oluşturulan “Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonca” yapılan denetimler sonucunda erişilebilir olduğu belirlenen “Hakkâri Belediyesi’ne Yeni Alınan Toplu Taşıma Araçlarına” Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazandı.

Engelli bireylerin sosyal hayata katılabilme ve hayatını bireysel olarak yaşayabilmeleri açısından erişilebilirlik son derece önemli bir konudur. Bu amaçla engelli bireylerin sosyal hayata daha aktif bir şekilde katılım sağlamaları amacıyla ilimiz ve ilçelerinde gerekli düzenlemeleri Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliğinde belirtilen kriterlere göre yerine getiren kamu kurum ve kuruluşlar ile diğer yaşam alanlarına komisyonumuzca belgeleri verilmeye devam etmektedir.

Vali ve Belediye Başkan Vekili Sayın İdris Akbıyık tarafından Hakkâri Belediyesi’ne Yeni Alınan Toplu Taşıma Araçların engelli bireylerin erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla çeşitli düzenlemeler yapılmıştır.

Bu amaçla engellilerimizin rahat ulaşımı ve hizmet alabilmelerine yönelik dizaynedilen 10 adet toplu taşıma aracına Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliğinde belirtilen kriterleri yerine getirdiğinden bu araçlara Erişilebilirlik Belgesi verilmesine karar verilmiştir” dedi. Haber: Feyzullah Taş

03-014.JPG04-010.JPG


 

Bu haber toplam 1197 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim