• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari Belediyespor ligden çekiliyor

Hakkari Belediyespor ligden çekiliyor
Hakkari Belediye Başkanlığı bünyesinde 1974 yılından beridir amatör ligde mücadele eden Hakkari Belediyespor Takımı'nın maddi imkansızlıklar nedeniyle ligden çekileceği bildirildi.

Haber: Feyzullah Taş- 2011-2012 sezonunun ilk yarısını 23 puanla lider olarak kapatan Belediyespor, ikinci yarıya başlamadan maddi imkansızlıklardan dolayı ligden çekileceği belirtildi. Belediyespor Kulübü Başkanı Ömer Temel, lige katılım bedeli ve lisans ücreti olan 5 bin 600 TL'yi yönetim kurulu ve teknik heyetin kendi cebinden federasyona ödediğini söyledi.

Temel, "Kulübümüz belediye bünyesinde 1974 yılından beridir faaliyet gösteriyor. 2011-2012 sezonunun ilk yarısında takımımız başarılı bir performans sergileyerek 23
puanla ilk yarıyı lider olarak kapattı. Bu başarıları elde etmemize rağmen hiçbir yetkili bize teşekkür bile etmedi. Futbol dalında büyüklerde ve altyapıda 200'e yakan sporcumuz bulunmaktadır. İlde kültürel ve sosyal faaliyetlerin az olması, spor dalında da ilgisizliğin olması gençlerimizi kahve köşelerine itmektedir. Spor hiçbir şeye engel değildir, ne siyasi ne de kültürel ve sosyal engel olmayıp tam tersine bir moral ve motivasyondur.

İçinde bulunduğumuz maddi imkansızlıkları Belediye Başkanı ve tüm
yetkililere ilettik. Ancak hiçbir sonuç alamadık. İmkanlarımız yetmediği için lider olmamıza rağmen ligden çekilmeyle karşı karşıya bulunmaktayız. Başta Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız olmak üzere bu konuda herkesin duyarlı olmalarını bekliyoruz. Eğer bize maddi imkanlar sağlanmaz ise, ister istemez ligden çekilmek zorunda kalacağız.

belediyespor.jpg

Ligden çekilmemiz halinde ise 200'e yakın sporcumuzun emekleri boşa gittiği gibi bu sporcularımız boş vakitlerini kahve köşelerinde geçirmek zorunda kalacaklardır.
Yetkililerden tek isteğimiz, lider durumundaki bu takımı ayakta tutmak için biran önce girişimlerde bulunmalarıdır" dedi.

Hakkari Belediyespor'un başarılı futbolcularından Hayretin Timur ise, takımlarının ligden çekilmesi halinde arkadaşlarının tekrar kahve köşelerine döneceklerini belirttiler. Timur, "Bu takım yıllardır belediye bünyesinde faaliyet gösteriyor ve birçok iyi futbolcu yetiştirmiştir. Ligden çekilmesi halinde bu sporcuların hali ne olacak? Yetkililer, sürekli sosyal ve kültürel faaliyetlerle gençleri yönlendirelim vaatlerinde bulunuyor ve bu vaatleri nerede kaldı. Bakın takımımız var, ancak sahip çıkan yok.

200'e yakın sporcu bundan sonra ne yapacak? İşsizliğin had safhaya ulaştığı Hakkari'de gençlerin uğraşacağı spor tesisleri veya spor kulüpleri kurulması gerektiğini söyleyen ilin yetkilileri değil mi? Peki bu yetkililer şimdi neden susuyor. Lider durumundaki bir takımı yalnız başına bırakıyorlar" şeklinde konuştu.

Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ise, daha önceki belediye başkanlıkları döneminde Belediyespor'a kaynak ayrıldığını, ancak şimdi maddi imkansızlıklar içersinde oldukları için kaynak ayırtamadıklarını belirtti.

Bedirhanoğlu, "Daha önce Belediyespor için kaynak ayrılıyordu. Ancak şimdi belediye maddi imkansızlıklar içindedir. Kaynak ayırtmamız mümkün değil. Belediyespor Kulüp Başkanı beni ziyaret etti ve içinde bulundukları durumu anlattılar. Bende kendisine belediyenin imkanları kısıtlı olduğunu iş adamları ve spora gönül verenlerin de takıma destek çıkması gerektiğini söyledim. Hadi biz destek verdik. Daha sonra ne olacak, bizim desteğimiz yeterli değil. Başka kaynaklardan da destek almaları gerektiğini kendilerine söyledim" dedi.
 

 

Bu haber toplam 4436 defa okunmuştur
  • Yorumlar 23
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim