• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

HAKKARİ BİR KÜLTÜR ABİDESİDİR!

Hakan Taş

1.Ulusal Film Festivali ile 2.Ters Lale Kültür Sanat-Spor ve Kitap Festivali tanıtım proğramı için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde bir araya geliyoruz. Genç ve başarılı il müdürü İdris Ağacanoğlu bizi kapıda karşılıyor. Dağların Başkenti Hakkari’nin tüm gönülleri feth eden valisi Cüneyit Orhan TOPRAK ve saygıdeğer eşi Dr. Funda Toprak birlikte tören alanını teşriflendirdiler.

Sinema salonunda sinevizyon gösterileri eşliğinde tanıtım yapıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşımızdan sonra İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu, kısa ve mütevazi bir konuşma yaptı.

Kültür ve turizm alanında son yıllarda Hakkari’mizde çok ciddi ilerleme kaydedildiğini belirten Ağacanoğlu, sözlerine şunları ekledi; “Festivallerden uluslararası turizm fuarlarına, tiyatro, halkoyunları, resim-fotoğraf sergisi gibi gençlerimiz tarafından gerçekleştirilen kültürel ve sanat etkinliklerine, turizme dayalı kış sporlarından doğa sporlarına, şehrimiz adeta kültür ve turizm alanında kabuğunu kırarak ciddi ve güzel hizmetler sunmuştur.

festival-3-001.jpg

Türkiye’de sinema salonu olmayan altı il arasında bulunan Hakkari, 2017 yılında sinema salonuna kavuşmuş, tüm Türkiye ile aynı anda aralıksız olarak vizyondaki filmler Hakkarililerle buluşturulmuştur.”

Kültür varlıklarının turizme kazandırılması ile ilgili çalışmalara da değinen Ağacanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bakanlığımız yatırım programına alınan Zeynel Bey medresesinin şehir müzesi, Şemdinli Nehri de bulunan Kayme Sarayının ise Seyyid Taha-i Hakkari İslam Müzesi olarak hizmet verilmesi için çalışmalarımız devam ediyor.

Bakanlığımızca başlatılan Melik Esat Camii restorasyonu ve üniversitemizce hayata geçirilen Meydan Medresesi çevre düzenleme çalışmaları ve Çukurca kaymakamlığımızca müdürlüğümüzce tescillenen Çukurca taş evleri restorasyon projeleri devam ediyor.”

Ağacaoğlu, konuşmasının sonunda kış sporları konusunda ise şu görüşlere yer verdi; “İlimizde kış turizminin geliştirilmesi için sayın valimizin destekleri ile kayak merkezimizde tarihi nitelik taşıyan yatırımlar gerçekleştiriliyor. Bir ilkler silsilesi olan festival zincirini yaşamaktayız. Kar festivali, Ters lale festivali, Uşkun festivali ve son olarak da film festivali ile kitap festivali ile ilimiz bir FESTİVAL ŞEHRİ haline geliyor.”

Ağacanoğlu konuşmasının teşekkür bölümünde ise tüm projelere destek veren valimiz Toprak, Kültür ve Turizm Bakanlığına, Sinema Genel Müdürlüğüne, DAP Bölge Kalkınma İdaresine, İl Özel İdaresine, Hakkari Belediyesi ve organizasyonu üstlenen Gold Grup ve çalışma arkadaşlarına en derin şükranlarını arz etti.

Başarılı valimiz Toprak, İl Müdürü Ağacanoğlu’yu çok dikkatli dinledi. Genç müdür herşeye detaylı değindiği için sayın valimiz ayrıca konuşma gereğini duymadı.

Programın kokteyl bölümünde sayın valimiz ile ayaküstü sohbet ediyoruz. Başarılı vali Toprak şunları söyledi; “Hükümetimiz Hakkari’ye pozitif ayrımcılık yapmaktadır. Bugüne kadar başvurduğumuz hiçbir projemiz görmemezlikten gelmedi. Kültür ve sanat alanında çok güzel şeyler yapılıyor.

Hakkari gençliği oldukça yetenekli ve başarılıdırlar. Biz huzur ve güveni sağlama alanında başarılı olduk. Hakkari güzellikleri ve farklılıklarıyla iç ve dış turizmin ilgisini çekecek kapasitededir. Herşey çok daha güzel olacaktır. Hakkari’de bulunmaktan ve Hakkari’ye hizmet etmekten mutluyuz”…

Vali Toprak, 2 yıl içinde Hakkari’ye çok şey kattı. Onun sayesinde ilklerle tanıştık. Hiçbir etkinliği kaçırmadı bizzat takip etti ve destek sundu. En az uğradığı yeri makamıdır çünkü sürekli halk ile içiçedir. Tarih boyunca sayın Toprak ve ekibinin yaptıkları asla unutulmayacaktır.

Eskiden gençler dağa gitmesin diye çabalanırdı. Şuan gençler dağa gitmek için birbiriyle yarışıyor ama doğa sporları ve eğlence için. Hakkari Belediyesi bünyesinde bir sanat fabrikamız var. Her yer sanat ve kültür kokuyor.

Festivallerle yaşama anlam katan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ağacanoğlu ve tüm güzelliklerin mimarı sayın valimiz Cüneyit Orhan Toprak’a, bize pozitif ayrımcılık yaparak destek sunan Kültür ve Turizm Bakanımıza Hakkari Haber TV ailesi olarak teşekkür ediyoruz.

Biz en güzel ve en anlamlı yatırımın çocuklara, gençliğe, kısacası insanlığa yapılan yatırımlar olduğuna inanıyoruz. Hakkari’yi her konuda sahiplenen Devlet Başkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'a  da saygılarımızı gönderiyoruz…

festival-2-001.jpgfestival-1-001.jpg

Bu yazı toplam 5076 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim