• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Hakkari CHP’den Derecik açıklaması

Hakkari CHP’den Derecik açıklaması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hakkari İl Örgütü Hakkari’nin Derecik ilçesinde istifa eden CHP Belediye Başkan adayı Suat Yüksel ile ilgili videolu bir basın açıklaması yayınladı.

CHP İl Örgütü açıklamasında,” Partimizin Derecik ilçemizdeki belediye başkan adayı belirleme ve sonrasındaki süreçte yaşananlar kamuoyuna bir açıklamayı zorunlu hale getirmiştir. Adaylaştırma sürecinde, Partimize Derecik ilçemizden tek bir başvuru olmuştur.

 Suat Yüksel isimli vatandaşımız üye yapılmış ve adaylığı için yasal süreç başlatılmıştır. Bununla birlikte, kendisinin kaçakçılık ve insan kaçakçılığı 6 Ay hapis yatığını öğrendikten sonra ve hakkında Partimizden ihraç süreci başlatılmıştır. Suat Yüksel, bu süreçte istifa etmek suretiyle adaylıktan çekilmiştir.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Takip eden süreçte Suat Yüksel’in AKP yöneticileri ile ilişkileri ve Partimizden adaylık girişiminin bir kurgu olduğu ortaya çıkmış ve istifa sürecinde de başta Husret Dinç AKP’ Milletvekili yöneticileri kendisine maddi yardım taahhüdünde bulunduklarını itiraf etmiştir.

 Ayrıca, bu kurgunun bir parçası olarak Millet İttifakı ve bağımsız aday Sn : Kasım Demir’e ağır hakaretlerle saldırmıştır. Kendisi, daha sonra bu süreçteki tavrından dolayı kamuoyu önünde toplumdan özür dilemiştir.

Yaşanan süreç, ilimizde siyasetin çirkin yüzünü ve AKP teşkilatının seçim kazanabilmek için ortaya koyduğu çaresizliği göstermektedir.

AKP milletvekili Husret Dinç, bağımsız aday Kasım Demir için “ aday olmasını istemiyorum, bizi kimse eleştiremez aksi takdirde onları cezaevine atarım” ifadesini kullanmıştır. Bu ifadeler açıkça siyasi hadsizliktir.

Türkiye Cumhuriyeti’nde yargı yetkisi AKP milletvekilli veya Derecik ilçesi Parti yöneticilerine değil bağımsız mahkemelere aittir. Ayrıca her vatandaşın ülkemizin her yerinde özgürce siyaset yapma hakkı vardır. Bu örnek dahi, AKP yönetiminde Devlet-Parti ayrımının kalktığını ve ülkenin adeta bir parti devletine dönüştüğünün açık ifadesidir.

Biz Cumhuriyet Halk Partililer siyasetin dürüstçe yapılması gerektiğine inanırız. Bizim için amaca giden her yol mübah değildir. Siyasi karakter ve doğruluk bizim temel şiarımızdır. AKP yöneticilerinin bu küçük siyaset oyunlarını başta Hakkari halkına ve ülke kamuoyuna ifşa ediyoruz. Halkımızdan 31 Mart sabahı sandığa giderken ülkesinin geleceğini düşünen dürüst insanlara oy vermelerini diliyoruz. Martın Sonu Bahar…” denildi.

  CHP HAKKARİ İL ÖRGÜTÜ

Bu haber toplam 3913 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim