• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari Cilo Rafting Takımı Milli Takıma alındı

Hakkari Cilo Rafting Takımı Milli Takıma alındı
Hakkari Cilo Rafting Takımı 2019 yılında Türkiye’yi temsil edecek Rafting Milli Takım içerisinde yerini aldı.

Hakkari’nin ilk ve tek Rafting takımı olan Cilo Rafting Takımı her müsabakada üstün mücadeleleri ve kısa sürede aldıkları başarılarla dikkat çekiyordu.

Azimli çalışmaları ve başarıları kısa sürede federasyon yönetiminin dikkatini çekti ve Hakkari Cilo Rafting Takımı  2019 yılında Türkiye’yi temsil edecek Rafting Milli Takım içerisinde yerini aldı.

HAKKARİ MİLLİ TAKIMDA ÜLKEYİ TEMSİL EDECEK.

HakkariCilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği bünyesinde kurulan “Cilo Rafting Takımı” iki ayrı kategoride Milli Takımda yerini aldı. 08 – 13 Haziran 2019 tarihleri arasında Tunceli ilinde yapılacak olan “Rafting Dünya Kupası” müsabakasında Cilo Rafting Takımı U19 Kız takımından beş sporcu, U 19 Erkek takımından beş sporcu ve Açık yaş erkek takımında iki sporcu olmak üzere toplamda 12 sporcu ile milli takımda ilimizi ve ülkemizi temsil edecek.

HAKKARİ’NİN EN KALABALIK MİLLİ TAKIM EKİBİ

Hakkari tarihinde ilk defa bir branşta 12 sporcu milli takıma alınıyor. Hakkari gençlerinden 12 sporcunun milli takımda mücadele edecek olması ve ülkeyi temsilen müsabakalarda yer alması büyük bir başarıdır.

01-173.jpg

DÜNYA ŞAMPİYONASI TUNCELİ DE YAPILACAK.

Raftin Dünya Kupası müsabakası Türkiye’de Tunceli ilinde yapılacak. Munzur çayında yapılacak olan müsabakaya dünyanın değişik ülkelerinden milli takımlar katılacak. Ülke adına yapılacak olan bu müsabaka, hem ülke tanıtımına hem de spor ve sporcunun gelişimine büyük katkıları olacaktır.

02-129.jpg

İNANÇLA DEVAM EDECEĞİZ

Konu ile ilgili bilgi veren Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hacı Tansu, Bu daha başlangıçtır dedi. Tansu, Bizler Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü olarak bu güne kadar bir çok alanda ilkler yaptık ve bir çok projenin öncüsü ve aynı zamanda ilham kaynağı olduk.

03-093.jpg

Cilo Dağcılık ilk defa Hakkari’den Van’a en uzun doğa yürüyüşü (trans) yaptı. İlk defa bu bölgede bir çok doğa sporları rotaları açtık. Hakkari Dağları ve Doğa Sporları Rotaları kitabını çıkararak bu güne kadar Hakkari dağlarını ve doğa sporlarını anlatan ilk ve tek eserdir. İlk defa uluslararası buz tırmanışına ilimiz adına katıldık ve daha sayamayacağımız onlarca ilklere imza attık.

04-055.jpg

Bu da Hakkari’nin doğa sporları potansiyelinin ne kadar üstün olduğunu, Hakkari insanının bu konuda ne kadar yetenekli olduğunun ispatıdır.

Şimdi ise yine bir ilke imza atıp ilimizin ilk ve tek Rafting takımını kurduk. Son bir yılda kurduğumuz takım ile katıldığımız bütün müsabakalarda ulusal dereceler getirdik. Sporcularım bir imkansızı başardılar ve bunun ödülünü de alacaklar.

dscn8206.jpg

Zap Nehri ölüm vadisi olmaktan çıktı. Şimdi Rafting Merkezi oldu ve olmaya devam edecek. Çukurca da kurulan takımımız da aynı inançla devam ediyor ve Narlı köyünde kurulan Rafting Eğitim Merkezi ile gençlerimiz daha da büyük başarılar elde edecek.

GENÇLERİMİZ MİLLİ TAKIMDA

Benim en çok gurur doyduğum şey  gençlerimizin sıfırdan başlayıp kısa sürede böylesine güzel başarılar elde etmeleri. Elbette bizler kulüp yöneticileri ve antrenörleri olarak önlerini açmaya, rol model olmaya devam edeceğiz. Dedi.

ANTRENÖRLER KONUŞTU

Cilo Rafting Takımında sporcu/antrenör olarak emek veren iki cesur yürek ve iki kahraman var Ramazan İlhan ve Selçuk Tunç .Konu ile ilgili Ramazan İlhan açıklamalar yaparken heyecanı sözlerine yansıyordu. İlhan, Biz bütün imkânsızlıklara rağmen ve elimizde hiç Rafting malzemeleri yokken başladık. Ancak bizler başaracağımıza inandık. Şimdi hem ben hem de eğittiğim sporcular Milli Takıma alındık. Mutluyuz ve Gururluyuz.

img-20180819-wa0001.jpg

Diğer Antrenör/sporcu Selçuk Tunç ise daha düne kadar Zap Nehrinin gerçek bir korku nehri olduğunu bir çok insanın yüzmeye bile korktuğu yerde şimdi sporcuları ile Rafting yaptıklarını söyledi. Tunç, Bizler Zap nehrinde Raftinge başlarken bir çok sporcumuz suya girmeye korkardı. Şimdi ise hepsi iyi birer yüzücü ve birer Rafting sporcusu oldular. İnançla ve inatla devam ettik. Başardık ve sporcularımla milli takımda gurulatemsiliyetimizi sürdüreceğiz. Dedi

TAKIMIN KURUCUSU VE GERÇEK DAYANAĞI ANTRENÖR SAFİYE NİGAR TANSU

Cilo Dağcılık Kulübü bünyesinde Rafting Takımının kurulmasının fikir sahibi ve temellerinin atan kişi Safiye Nigar Tansu’dur. Yıllarca bir çok alanda başarılı çalışmalar yapan Tansu, Sporda da ne kadar başarılı olabileceklerini gösterdi.

Tansu açıklamasında, Bizler Cilo Dağcılık bünyesinde yıllardır doğa sporları yapıyoruz. Ancak ZapNahri gibi bir nimete sahipken neden Rafting yapmayalım dedim. Bu fikrim diğer yönetici arkadaşlarımdan da destek alınca hemen işe koyulduk. Öncelikle gençlere yönelik,  turizmden çok sporcu ağırlıklı bir çalışma başlattık. Bir kadın olarak Hakkari kadınının her alanda ne kadar başarılı olabileceğini bir kez daha gösterdik.Kadın yoğunluklu sporcu çalışmalarına ağırlık verdim ve şimdi U19 kadın takımımız milli takıma alındı. Bu noktada emeklerimiz boşa gitmedi. Bundan sonra da sporcu yetiştirmeye ve bu alanda mücadele etmeye, emek vermeye devam edeceğiz. Dedi.

Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü bünyesinde kurulan Cilo Rafting Takımının bu aşamaya gelmesinde desteklerini esirgemeyen İl Valiliğine, Üniversite Rektörümüz Sayın Ömer Pakiş’e. İşadamı Nevzat Kazak’a ve HATSO Başkanı Sayın Servet taşa teşekkürlerimizi sunuyoruz.  Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 3140 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim