• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Hakkari çocuk oyun merkezine yoğun ilgi

Hakkari çocuk oyun merkezine yoğun ilgi
Hakkari Belediye Başkanlığı “2017 Hakkari Dönüşüm Programı” kapsamında hizmete açılan Çocuk Oyun ve Kültür Merkezi halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Bir süre önce Halife Devriş Mahallesinde hizmete giren bin 500 metrekare kapalı alana sahip Çocuk Oyun ve Kültür Merkezi 3, 6 ve 12 yaş arasındaki çocuklar ücretsiz olarak yaralanıyor.

Sabah ve öğleden sonraya kadar yaklaşık 200 çocuğun faydalandığı Hakkari Belediyesi Çocuk Oyun ve Kültür Merkezine yöre halkı büyük ilgi gösteriyor.

Çocuk Oyun ve Kültür Merkezi yetkilileri,” Merkez’den yararlanabilmek için çocukların ebeveynleriyle gelip ön kayıt yaparak girmeleri gerekmektedir. Burada 6 ve12 yaş arası çocuklar için Top Havuzu , Trambolin , Tüneller, Tırmanma Duvarı, Sünger Bloklar, Aır Hockey, Basketbol Makinası, Şişme Oyun Parkı, Tırtıl Tren, Langırt, Palmiye-Dönme Dolabi, Atli Karınca, Mantar, Kiddie Rides,

Yeni elektrikli makineler, 3 ve 6 Yaş arası çocuklar için çocuk etkinlikleri programı modelleri, Boya Çalışmaları , Yüz Boyama,  İlgi Köşeleri, Sanatsal Faaliyetler. Animasyon çalışmaları, Çocuk etkinlikleri, Kostüm ve aksesuar uygulamaları, Drama çalışmaları, Eğitici oyuncaklar, Fen ve doğa etkinlikleri, Kuklalar, müzik etkinlikleri, Okuma yazmaya hazırlık, Oyun, serbest zaman, Türkçe dili, Yüz ve vücut boyama etkinlikleri yapılmaktadır”

Merkezde ayrıca aile bekleme, kitap okuma ve cafe bölümü de yer aldığını belirten yetkililer mesai saatlerinin ise sabah 10.00, akşam 20.00 kadar olduğunu ifade ederek Çalışma günlerini ise hafta içi, Salı, Çarşamba, Perşembe , Cuma Hafta sonları da Cumartesi ve Pazar hizmet verdiklerini belirttiler.

Hakkari Belediye Başkan Vekili  Cüneyt Epcim, Hakkari’de nüfusun yüzde 45’lik kısmı çocuklardan oluştuğunu ifade ederek,”Hakkari’de kış mevsimi uzun ve bol yağışlı geçiyor. Bizde bu iki durumu göz önüne alarak yıl boyunca zamanlarını sürekli ev ile okul arasında geçiren Hakkarili çocuklarımıza hem eğlenecekleri hem de ders çalışabilecekleri bir ortam sunmak üzere bir proje geliştirdik” dedi.

Türkiye’nin en büyük çocuk oyun merkezi unvanına sahip olan Çocuk Oyun ve Kültür Merkezine akın eden aileler ise buradaki görevlilerin hoşgörülüğü ve çocukların yüzündeki mutluluğun kendilerini de mutlu ettiğini belirterek bu güzel tesisi açan belediye yetkililerine teşekkür ettiler.Haber: Feyzullah Taş/İHA

ikra-tas-1.jpg03-045.jpg01-107.jpg02-067.jpg04-035.jpg

Bu haber toplam 4301 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim