• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkari dağcıları Afrika safari turuna çıktılar

Hakkari dağcıları Afrika safari turuna çıktılar
Hakkari Kayak İl Temsilcisi Av. Turgut Besi ve Dağcılık İl Temsilcisi Naci Ertunç Güney Afrika ülkesinde gezi amaçlı safari turuna çıktılar.

Av. Turgut Besi ve Dağcı Naci Ertunç, 30 saat hava yolu ulaşımıyla gizemli olan Afrika gezisi ilk günü Altın şehri olarak bilinen Johannesburg’ta  panoramik şehir turunda tarihi yerler ve ırkçılığa karşı mücadele verip dünyada demokrasinin temsilcisi kabul edilen ve 27 yıl hapis yatan Nelson Mandela’nın büyüleyici heykelini ziyaret ettiklerini belirttiler.

Gezinin devamında Sun City bölgesinde üstü açık Safari araçlarıyla doğal tabiat ortamında  yaşayan vahşi hayvanların günlük yaşamlarını görme imkanını bulduklarını belirten Hakkarili Dağcılar Besi ve Ertunç, bu turda Aslan, Fil, Bufalo, Gergedan, Antilop, Afrika yaban Köpeği, Zürafa, Zebra , Maymun türleri,Dumuz, Kuş çeşitleri ve isimlerini sayamadıkları yabani hayvanları yerinde gördüklerini söylediler.

Gezinin kalan üç gününde hava yolu ulaşımıyla Cape Town şehrine hareket ettiklerini belirten Besi ve Turgut,  şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdiklerini ifade ettiler.

Dağcılar Besi ve Ertunç,” Muhteşem manzarasıyla ismini ön planda tutan ve gelen tüm ziyaretçilerin merakı olan ünlü Masa dağına çıktık. Çeşitli kuşların ve sürüngenlerin bulunduğu çiftlik ziyareti ve Tekne ile Duiker adasında Cape kürklü fokları, Simons Town yakınındaki Boulders Beach’te Afrika Penguenleri  görme imkanı bulduk.  Ardından Afrika’nın en güney batı köşesi olan Ümit burnu ve dünyanın en yüksek deniz fenerini ,  ayrıca vahşi doğasında Maymun, Antilop,ve çeşitli kuş türleri görme imkanı bulmanın heyecanını yaşadık.

afrika-1111111.gif

Vahşi hayvanları doğal ortamında görmek ayrı bir tat, Masa dağından Cope Town şehrini, uçsuz bucaksız okyanusu seyretmek ve iki okyanus arasında olan Ümit burnu eşsiz manzaraları tarifi imkansız bir duygu. Ayrıca Afrika yerli halkın yaşam biçimini yerinde görme olanağı ve kültürlerini yansıtan müthiş oyunlarını seyretmek büyüleyici.

Güney Afrika’da eskiden renkli evlerin adresi kolay bulma yöntemi çok ilginçti. Bu geleneklerini kurumak amacıyla bir mahallenin tüm evlerini rengarenk boyamaları etkileyiciydi. Bu gezide Güney Afrika’yı ve gruba katılan güzel insanları tanıma imkanını bulduk.

Bu vesile ile  Avrupa rüyası şirketinin hazırlamış olduğu Afrika organizasyonu  baş yöneticisi olan Hasan Ali Arıcan ve uzman rehber Bora Tanık’a teşekkür ederiz dediler. 7 günlük seyahatin ardında yurda döndük” şeklinde konuştular. Haber: Feyzullah Taş

Bu haber toplam 4856 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim