• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Hakkari Dershanesi hizmete girdi

Hakkari Dershanesi hizmete girdi
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, insanın en büyük düşmanının cehalet olduğunu söyledi.

HAKKARİ (İHA) - Bulvar Caddesi üzerindeki Erdoğan İşhanı'nın 5. katında hizmete giren Özel Genç İdeal Hakkari Dershanesi'nin açılışı İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ile Öğrenci Velileri Derneği Başkanı Cumali Özkan tarafından yapıldı. Burada bir konuşma yapan Dershane Müdürü Aşkın Demir, Hakkari'nin hizmetin en iyisine layık olduğunu belirterek, kente böyle bir eğitim yuvası kazandırdıkları içinde mutlu olduklarını söyledi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ise, daha önceleri Hakkari'nin ÖSS'de hep son sıralarda olduğunu belirterek, valiliğin katkılarıyla daha iyi yerlere gelindiğini kaydetti. Hakkari'nin Türkiye'de 68. sırada olduğunu ifade eden Bulut, "En büyük düşmanımız cehalettir. Başka da düşmanımız yoktur. Kimse çocukların eğitim hakkını elinde almaya çalışmasın.

Eğitim hakkı kol hakkıdır. Üniversiteye yerleştirme alanında 2008-2009 yıllarında yüzde 4 oranında artış var. Maalesef bu yıl bazı eğitim kurumlarımız şiddete maruz kaldı. Eğitim kurumlarımız bunu hak etmiyor. Bizler eğitim için varız. Bizlerin amacı geleceğimizin teminatı olan çocukları en iyi şekilde yetiştirmektir.

Eğitim bizimle bitmiyor ailelerinde bize destek vermesini bekliyoruz. Hakkari halkından tek isteğimiz bizlere destek vermesidir. İşte böyle yeni yeni eğitim yuvalarının açılması bizlere daha iyi gelecek hazırlayacaktır. Bu dershaneyi hizmete açan eğitimcilere teşekkür ediyoruz" dedi.


Dershanenin Türkçe öğretmeni Erdal Demirkan da, toplumu uygar medeniyetler seviyesine çıkartacak yegane yapının kuşkusuz eğitim kurumları olduğunu belirtti. Eğitime yapılan ve yapılacak her yatırımın genç nesillerin geleceğine olan yatırım olduğunu ifade eden Demirkan, "Hakkari'nin her karış toprağında, her hanesinde çağdaş eğitimle filizlemeyi bekleyen nice cevherler bulunmaktadır.

 

Bu cevherleri işleyen yapıcı ve sarsılmaz bir güç olarak topluma kazandırmanın yolu şüphesiz ki sağlıklı bir eğitimden geçer. Son yıllarda Hakkari'de yaşanan eğitim seferberliği ile yüzlerce gencimiz üniversiteye ve liseye hazırlık sınavlarında başarılı olmuş. Hakkari'nin kaderinin başarısızlık ve sonunculuk olmadığını tüm Türkiye'ye göstermiştir. Eğitim çatısının bu denli yükseldiğini görmek bizi mutlu etmiş ve sevindirmiştir. Bu zorlu ve meşakkatli yolda eğitim meşalesini muasır medeniyetler zirvesine doğru taşımayı şiar edilmiş başta eğitim camiası olmak üzere tüm yetkili kurumlara ve çalışanlarına şükranlarımızı sunarız.

 

Bu vesileyle Hakkari'mizde eğitim çıtasını daha da yükseltmek amacıyla kurulan Özel Genç İdeal Hakkari Dershanesi; genç, dinamik, etkin ve özverili kadrosuyla uygun ferah ortamıyla zengin yayın desteğiyle öğretimi tek düzlüğe çıkartacak çağdaş eğitim ve zengin etkinlik argümanlarıyla halkımızın hizmetine açılmıştır" şeklinde konuştu. Deneyimli öğretmen kadrosu ile hizmete açılan dershane 4. sınıftan 8. sınıf öğrencilerine hizmet verecek. Çok sayıda veli ve öğretmenin katıldığı açılış töreni, yapılan ikramlarla son buldu.

 

02.20100928113416.jpg

 

03.20100928113638.jpg

05.20100928113652.jpg

07.20100928113704.jpg

Bu haber toplam 6301 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim