• BIST 9145.67
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.358
  • Euro 34.9476
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Hakkari, Diyarbakır olayını kınadı

Hakkari, Diyarbakır olayını kınadı
HDP mitingine yönelik saldırı Hakkari’de HDP ve DBP il örgütü ve kentteki sivil toplum örgütleri öncülüğünde düzenlenen basın açıklaması ile kınandı.

Diyarbakır’’da HDP mitingine yönelik düzenlen ve 4 kişinin ölümü yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırıya tepkiler dinmiyor. HDP ve DBP Hakkari il örgütleri öncülüğünde Hakkari belediyesi önünde düzenlenen basın açıklaması kınandı.

HDP ve DBP il eş başkanları ile kent milletvekili adayı Selma Irmak ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı basın açıklamasında söz alan HDP Hakkari il eş başkanı Rahmi Temel, tüm ezilenlerin umudu haline gelen HDP’ye yönelik seçim süreci boyunca yaşandığını, bu saldırıların artık miting meydanlarına yöneldiğini söyledi.

Seçim süreci boyunca partilerine yönelik 150 saldırı yaşandığına dikkat çeken Temel, bu saldırıların failleri ile ilgili olarak herhangi bir yasal işlem yapılmadığını belirterek, “Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere AKP’li yetkililerin ve yandaş medyasının hedef göstermesinin ardından seçim bürolarımız, seçim araçlarımız il ve ilçe binalarımız ve son olarak da miting alanlarımıza yönelik saldırılar gerçekleşiyor. bu saldırılar Kürt halkının ve demokrasi güçlerinin iradesi olan HDP’nin baraj altına bırakmasına yöneliktir. Seçime kısa bir süre kala provokatif eylemler yapılarak seçime gölge düşürülmek istendi” dedi.

Temel, saldırıların arkasında yer alan güçlere çağrı yaparak, “Bedeli ne olursa olsun demokrasi güçlerinin ve halkımızın iradesi olan HDP’ye yönelik faşist saldırıların hesabını başta AKP olmak üzere faşist güçleri sandığa gömerek soracağız.

Temel’in ardından söz alan HDP’nin Hakkari milletvekili adayı Selma Irmak ise Amed’ye düzenlenen saldırı ile ülkede yaşayan halkların barışı kazanmaya çok yakın olduğunu ve birilerinin yaşadığı paniğin bundan kaynaklandığını dile getirdi.

Savaşa gitmediklerini, demokratik seçime gittiklerinin altını çizen Irmak, ülkeyi kana bulamak isteyenlere seslenerek “30 yıl boyunca kirli politikaların hepsi boşa çıktı. Şiddetle başaramadınız, başaramayacaksınız.” dedi.

Bütün yurttaşlara yaşanan provokasyonlara karşı sağduyu çağrısı yapan Irmak, “ Bütün Kürdistan illerinin kan gönle bulanmasını bekleniyordu. Halkın barışa olan inancı bunu boşa çıkardı. Ey karanlık güçler bu halkın gücünü asıl yarın göreceksiniz. Öfkemizi tutup sabırla yürüyoruz. 400 vekil isteyen cumhurbaşkanı yarın sandıkta cevabını alacak.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından grup sloganlar eşliğinde dağıldı.Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 3871 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim