• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari Eğitimde Avrupa'ya açılıyor

Hakkari Eğitimde Avrupa'ya açılıyor
Akreditasyon Belgesi hakkında bilgi aktaran İl Millî Eğitim Müdürü Bilal Gür, Sayın Valimiz İdris Akbıyık'ın himayelerinde başlatılan “Hakkari'deki Eğitim Seferberliği” her alanda olduğu gibi Avrupa Birliği Projelerinde de etkisini gösterdiğini söyledi.

   Akreditasyon Belgesi hakkında bilgi aktaran Müdür Gür, Müdürlüğümüz, Ülkemiz genelindeki mesleki eğitim alanında, akreditasyon belgesi alan 47 İl Müdürlüğünden biri olmuştur dedi.

Müdür  Gür,"Müdürlüğümüz tarafından önümüzdeki bu süreçte öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerine yönelik olarak dil eğitim çalışmaları ve uluslararası değişim programları planlandığı şekilde yürütülecektir.

Bu akreditasyon programı kapsamında, İlimizde yer alan sanayi kuruluşları ve diğer kamu kuruluşları ile birlikte çalışmalar gerçekleştirilecektir.

İlimizin tarım, motor, ticaret ve inşaat alanındaki çalışmaları, uluslararası kapsamda desteklenecek ve mesleki eğitim alanında dünyanın farklı ülkelerinde yer alan uzman firmalarla iş birliğine gidilecektir.

Dil eğitimi süreçleri ile öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerinin dünyanın herhangi bir ülkesinde alacakları her türlü eğitim-öğretim etkinlikleri bu akreditasyon programı çerçevesinde, AB tarafından finanse edilecektir.

Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü, mesleki eğitim alanında, Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için kararlılık ve heyecanla çalışmaktadır. 2021-2027 yıllarını kapsayan akreditasyon programında, pek çok alanda, öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerine yönelik uluslararası etkinlikler gerçekleştirilecektir.

Bilal Gür, yaşanan bu gelişmeden büyük bir heyecan duyduklarını ifade ederek; "Öğrenci, öğretmen ve okul yöneticilerimiz bu sayede eğitim programları ile yurtdışına gidebilecek,dil eğitimleri alabilecek, aynı zamanda yurtdışında staj yapabilecekler.

Bu program, öğrencilerimizin keşfedilecek, öğrenilecek, paylaşılacak daha büyük bir dünya olduğunu anlamaları yolunda, öz güven kazanmalarında ve kendilerini geliştirmelerinde, büyük bir mihenk taşı olacak. Eğitimin Avrupa'ya açılan kapısı Erasmus, İlimize hayırlı olsun, emeği geçenleri tebrik ederim," şeklinde konuştu. Haber: Feyzullah Taş
 

Bu haber toplam 2015 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim