• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

HAKKÂRİ EĞİTİMİNE BİR KATKI: TEKNOKENT KOLEJİ

H. Aziz Hatipoğlu

Hakkârili dört genç eğitimci Hakkâri eğitiminin içinde bulunduğu şartları bilerek birleşmiş ve buradaki eğitime nasıl katkı sunacaklarını planlamışlardır. Bunun neticesinde Türkiye genelinde özel okulların en az bulunduğu il olan Hakkâri’de Özel Teknokent Kolejini kurma teşebbüslerine giriştiler.

Yapıların ve arsaların az bulunduğu Hakkâri’de Hakkâri Van karayolu üzerinde bulunan altı katlı bir binada ve aylık ücreti 30 bin lira olan binayı 5+5 yıl yani on yıl üzerinden kiralayarak gerekli tadilatlara başladılar.

Hakkâri gibi yerde üç aylık bir çalışmadan sonra Eylül 2018 ayı içerisinde Teknokent Kolejini 2018-2019 Eğitim Öğretim yılına hazırladılar ve faaliyete geçtiler.

Eğitimde Türkiye’nin en alt sıralarında yer alan Hakkâri eğitimine yeni bir soluk ve yeni bir katı sunan Teknokent Kolejini kuran dört genç eğitimciyi kutlamak ve başarılar dilemek amacıyla geçen gün Teknokent Kolejine gittim.

Kapıda genç eğitimci Müdür Levent Duman karşıladı bizleri. Odasına buyur ederek sıcak çayını içtik.

“Hayırlı olsun”dan sonra okul ile ilgili bilgiler aktararak okulu gezdirdi bizlere.

İşte kurucu Müdür olan ve okulun ortaklarından Levent Duman’ın bize aktardıkları:

“Hocam, bu okulu bu duruma getirinceye kadar 1 milyon 400 bin lira gibi bir meblağı harcadık. Her ne kadar % 100 devlet destekli bile olsa devletten aldığımızın çok üzerinde bir harcama yaptık. Gayemiz Hakkâri eğitimine bir nefes aldırmak, Hakkâri eğitimine bir katkı sunmak babında diğer üç arkadaşla bu işe giriştik.

Eğitim bizim işimiz. Hakkârili çocukları geleceğe hazırlamak, elektrik elektronik dalda geleceğe ve hayata hazırlayan üreten okul modeli olan Teknokent Kolejinde karar kıldık. Bunun için bu kolejimizin öğrencilerimize hazırladıkları avantajları şöyle sıraladık.

Özel Lisede bedava okuyacaklar. Çünkü %100 devlet destekli ve Üniversiteye hazırlama imkânı

Mezuniyetten sonra iş yeri açma belgesi alma,

Diğer Anadolu Liselerindeki öğrenciler gibi tüm kültür dersleri alma imkânı,

Tüm kurumlarda teknisyen unvanı ile istihdam edinme imkânı,

Deneyimli kadrosuyla dünya standartlarında eğitim,

Özel donanımlı atölyeler ve laboratuvarlar,

Özel donanımlı Üniversite Sınavına hazırlık imkânı ve en önemlisi Güvenli bir ortamda mutlak bir başarı sunma imkânını sunuyoruz.

Bunun neticesinde açtığımız Hakkâri Teknokent Kolejimizde 28 derslik, 27 öğretmen, 7 personel haricinde 1 Fizik Kimya Biyoloji Laboratuvarı, 1 Bilgisayar Laboratuvarı, 1 Görsel Sanat Laboratuvarı, 1 Resim Teknik Laboratuvarı ve 5 Elektrik Elektronik (Teknoloji) Laboratuvarı yani toplam 9 laboratuvarımız bulunmaktadır.

Okulumuzda tüm bunların haricinde Cep Sineması Odası, 140 kişilik Konferans Salonu, Akıl-Zekâ Odası, 50 kişilik Kütüphane, kantin ve yemekhane bulunmaktadır.

En büyük özelliğimiz tüm sınıflarda haftanın beş günü bir saat zorunlu kitap okuma faaliyetlerini de başlatmış bulunmaktayız.

Sabah saat 08.00’de aldığımız öğrencilerimizi akşam 16.00’da bırakmaktayız. Gelen öğrencilerimizin üzerinde bulunan cep telefonlarını alarak kilitli dolaplara yerleştiriyor ve öğrencimiz okul çıkışında kendilerine teslim ediyoruz.

Öğrencilerimiz yemeklerini okul yemekhanesinde ve dört çeşit yemekten yararlanarak yemekte ve öğleden sonraki derslerine devam etmektedirler.

Cumartesi günü Üniversiteye Hazırlık Kurslarını da başlatmış bulunmaktayız.

Kayıt yaptığımız tüm öğrencilerimizi araştırıp soruşturarak ve gerekli çalışmalardan sonra kabul etmiş olup bunlar da giriş ücreti olarak 1500 lira ödemişlerdir. Bu ücretin içinde okul kıyafetleri ve yıl içerisinde eğitim için gerekli kitap ve dokümanlar da yer almaktadır.

Öğrencilerimizin sosyal etkinliklerden yararlanmak ve spor aktivitelerini yerine getirmek için oklu bitişiğinde bulunan Özel İdareye ait arsayı 25 yıllığına kiralayarak öğrencilerimiz için Voleybol ve Basketbol sahalarını açtık.

Şu an için yani 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı için kayıt ettiğimiz 250 öğrencimizin 159 tanesi 9. Sınıfta ve 8 derslikte, 100 öğrencide 10. Sınıfta ve 5 derslikte eğitim ve öğretime başladılar.

Şu an için okulumuzda 35 kişiye de iş istihdamı sağlamış bulunmaktayız.

Okuldaki gerekli tefrişat ve az kalan eksikliklerin tamamlanmasından sonra resmi olarak açılışını yapıp eğitim ve öğretimimize devam edeceğiz.” Diye sözlerini tamamladı.

Genç ve girişimci bir ruha sahip bu dört eğitimcimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Hakkâri’nin gerçekten her alanda aktif, yatırımcı, girişken, üretken ve cesaret örneği veren kişilere ihtiyacı var.

İşte bu dört genç eğitimcimiz eğitim dalında bunu başardılar.

Darısı diğer iş dallarında!
Tekrar kutluyoruz.

 

 

 

Bu yazı toplam 3327 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim