• BIST 9626.79
  • Altın 2497.13
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.8711
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Hakkari Emniyetinde yeni dönem!

Hakan Taş

En zor görevlerden biridir polis şefi olmak. Hakkari’de görev yapan birçok Emniyet Müdürünü çoğumuz görmedik bile.          

MİSYON: Başta vatandaşlarımız olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak kaynaklarımızı en verimli ve etkili bir şekilde kullanmak, şehrimize kaliteli bir güvenlik hizmeti sunmak, insan hak ve özgürlüklerini, huzur ve güvenliği korumak amacı ile suçların önlenmesi ve suç işleyenlerin yakalanması başta olmak üzere üstlendiği tüm hizmetleri, yasaların çizdiği çerçevede, evrensel değerlerin ışığı altında görevimizi yerine getirmektir.

VİZYON: İnsanların huzur ve güvenliğini bozmak isteyenleri caydıran, suç faillerini en kısa sürede yakalayan, verimli etkin, kaliteli hizmet sunan, insanlara güven veren bir teşkilat olmaktır.

Bunun yanında adalet duygusunun kamuoyu vicdanında karşılık bulabilmesi amacıyla suç işleyenlerin kanunda belirtilen cezalarını çekmeleri için yargı önüne çok hızlı bir şekilde çıkarılmaları gerekmektedir. Ancak, suç faillerinin hızlı bir şekilde adalet önüne çıkmaları tek başına yeterli değildir. Ayni zamanda iz ve delillerin de eksiksiz ve tam olarak intikal ettirilmesi gerekmektedir.

Geçenlerde bir taksiciyle Depin lokantasına yol aldım. “Abi, İl Emniyet Müdürümüzün cep telefonu birçoğumuzda var. Sizde de varsa teyit ettirelim mi. Acaba doğru numaramı?”dedi.

Geçmişte kimseler kolay kolay Emniyet santraline bile ulaşamazken şimdi Emniyet Müdürünün cep telefonu herkesin cebinde. Cepten cebe, elden ele dolaşan ve Emniyet Müdürüne ait olduğu söylenen noyu doğrulamak için İl Müdürü Suvat Dilberoğlu’nu makamında ziyaret ettim. 05305039830 nolu telefonun hikayesini sordum. İşte aldığım yanıt; “Evet bu telefon bana ait ve sürekli açık.

hakan-emniyet-muduru-d.jpg Her kesim vatandaşın cebinde il Emniyet Müdürü’ne ait telefonun olması bir sıcaklıktır. Daha önce görev yaptığım İstanbul’da da herkeste vardı.

Biz halk için hizmet ediyorsak halkın bize kolay ulaşması şarttır. Vatandaşın kimseye anlatamadığı bir sıkıntısı olduğunda da beni arayabilirler.

Bu telefon adresim burada görev yapan polislerimizin anne ve babalarında da vardır. Hakkari’mizin kötü imajını yıkmalıyız. Birlik, beraberlik içinde hareket etmeliyiz.”

 

Emniyet Müdürümüze ait bu cep telefonu bir çok okula ve öğrencilere de ulaştırıldı. Polis müfettişi, yasaların ve ilgili diğer mevzuatın verdiği görev, yetki ve sorumluluklar ile mesleki etik değerler çerçevesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatı birimlerinden olan Teftiş Kurulu Başkanlığında görev yapan nitelikli kişilerdir. Kendi alanında uzman olan Dilberoğlu’na göre herkes çevresinden, kentinden ve ülkesinden sorumludur.

Bir Emniyet Müdürüne ait cep telefon numarasının herkeste olması ve herkesin istediği zaman kendisine ulaşabilmesi anlamlıdır. Bu 155-156 ihbar telefonları niteliğinde değil, normalleşen günlük yaşantımızda sıkıştığımızda kolay şekilde başvuracağımız bir adrestir. 

Bu yazı toplam 4370 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim