• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Hakkari Evi hayat veriyor

Hakkari Evi hayat veriyor
Huzur ve güvenin hakim olduğu, devletin her türlü imkanı sağladığı ve batı illerini aratmayan görüntülere sahne olan Hakkari huzurunu yaşıyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılı operasyonları sayesinde, yaylaların açıldığı, dağlarda dağcıların kol gezdiği, halkın kırlara akın ettiği Hakkari’nin gündüzleri olduğu gibi geceleri de renkli geçiyor.

Hakkari Valiliğinin 2001-2023 Değişim ve Dönüşüm Projesi kapsamında yöreye hayat verecek, yılları sonra Mir kalesinin halka açılması, Gülazüryan sosyal tesisler, Hakkari-Van karayolunda bulunan Seyir tepesi ve Zap sosyal tesislerinin halka kazandırılması için çalışmalar sürüyor.

Valilik tarafından bir süre önce hizmete açılan Emir Sultan Parkındaki Hakkari Evi akşam saatlerinde Reng-i Hakkari’nin gösterisine sahne oldu.

Reng-i Hakkari Dengbej programına Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı ve ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.
  Dengbejlarin sahne aldığı Hakkari Evin’de vatandaşlar gece geç saatlere kadar eğlenmenin tadını çıkartan vatandaşlar Hakkari’de artık hayat olduğunu söylediler.

Vatandaşlar,”Sayın valimizin dediği gibi artık Hakkari’de hayat var. İnsanlar gece geç saatlere kadar dışarıda eğlenebiliyor. Kültürümüzde gelen dengbej sanatı burada icra ediliyor ve buraya gelmekten mutlu oluyoruz.  Hakkari dışarıda tanıtıldığı gibi değil herkesin gelip burayı görmesini isteriz” şeklinde konuştular.

Yerli ve yabancıların ilgi odağı haline gelen Hakkari Evi bahçesine kır görünümü verilerek karlı Sümbül Dağı eteklerine bakan bahçede kıl çadır, dağ keçisi, koyun sürücü, ayı heykeli ve çocuk oyun parklar ile Hakkari'nin simgesi ters lale çiçeği ile kente ayrı bir güzellik katıyor. Gelin ve damatların fotoğraf çektirmek için geldiği Hakkari Evi, gece geç saatlere kadar dolup taşıyor.

Hakkari Evi işletme sahibi Turan Şimşek ise, 28 yıllık turizm deneyimlerini kendi yerinde Hakkari halkına hizmet olarak sunduğunu belirterek, Hakkari halkının daha güzel hizmetlere layık olduğunu söyledi. Haber: Feyzullah Taş

hakkari-evi-1.jpghakkari-evi-2.jpghakkari-evi-4.jpg

 

Bu haber toplam 17352 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim