• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkari Evi hizmete açıldı

Hakkari Evi hizmete açıldı
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 milyon 200 bin TL’ye mal edilen “Hakkari Evi” hizmete açıldı.

Hakkari Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün 2,5 dönümlük bahçesi içerisinde inşa edilen “Hakkari Evi”, yöresel kahvaltı ve kafe olarak hizmet veriyor.

Oldukça modern olan iki katlı binanın bahçesinde ise yörenin gelenek ve görenek motifler ile köyün sürüsü ve başındaki çoban, ayı, dağ keçisi, ters lale çiçeği maketi ile çocuk parkı da yer alıyor.

Hakkari Valisi Yakup Cabolat, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Demiray Demirci, kurum amirleri hizmete açılan Hakkari Evi’ni ziyaret ederek şark köşesinde oturup sohbet ettiler.

Burada basın mensuplarına Hakkari Evi hakkında açıklamada bulunan Hakkari Valisi Yakup Cabolat, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün bahçesinde yapılan yatırımın 1 milyon 200 bin liraya mal olduğunu söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması itibariyle bu parkın adının Emir Sultan Parkı ve Hakkâri Evi olduğunu ifade eden Vali Canbolat, "Geçen sene yapımına başlanan bu parkımız kış sezonu itibariyle bitmişti.

Kiralama usulüyle özel olarak işletilen bu parkımız, inşallah Hakkâri’mizin sosyal ve kültürel hayatına katkıda bulunacak bir mekân olacaktır. Bu parkımız 2,5 dönüm arazi üzerine kurulu ve içerisinde de Hakkâri evinin tipik özelliklerini yansıtan 2 katlı bir Hakkâri evimiz var.

Burayı Hakkârili vatandaşlarımızın ve dışarıdan gelen misafirlerimizin hizmetine sunmuş bulunuyoruz. Hakkâri’mize hayırlı ve güzel hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum. Bursa Büyükşehir Belediyesine de bu büyük katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.


HAKKARİ EVİ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN


İlimiz için de bir prestij yeri olduğunu düşünüyorum. Hakkârili vatandaşlarımız aileleriyle ve çocuklarıyla buraya gelebilir, gönül rahatlığıyla buradan hizmet alabilir, eğlenebilirler ve dinlenebilirler" şeklinde konuştu.

Hakkari Evi Yöresel Kahvaltı ve Cafe işletmecisi Turan Şimşek ise, Hakkari Evi’nde 14 kişinin istihdam edildiğini belirtti.

Şimşek, “Hakkari’ye bu güzel hizmeti sunan Sayın Valimiz Yakup Canbolat’a ve Bursa Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. İki katlı modern binada yöresel kahvaltı ve kafe hizmeti de vermekteyiz. Bu güzel mekana herkesi aileleri ile birlikte davet ediyoruz” dedi. Feyzullah Taş (İHA)

Bu haber toplam 12888 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim