• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkâri Futbolunda Durankaya Belediye spor Rüzgârı…

Murat Taş

Hakkâri merkeze bağlı tek beldemiz olan, Durankaya meyve ve sebzesiyle ön yapmış bir beldemiz. 
İl merkezi gibi genç bir nüfusa sahip olan belde yetenekli sporcu potansiyeline de sahip. 

Durankaya beldemiz geçmişte ve günümüze kadar Hakkâri futboluna nice sporcular ve yetenekler kazandırmıştır. 

Süleyman Kaya, Resul Kaya, Sacit Keskin, İlhami Gültekin, Orhan Gültekin, Şahin Arslan, Mustafa ve Orhan Keskin kardeşler, Hurşit ve lokman koyun kardeşler, Bedrettin Gül ve bunlar gibi nice sporcular ve futbolcular. 

Geçmişten günümüze kadar futbola olan aşkları hep devam eden, Durankayalı gençler, yıllar sonra Hakkâri amatör liginde mücadele etmenin heyecanı yaşamaktalar. Onların bu heyecanları ligimize güzellik ve renk katmıştır.

Genç ve dinamik bir kadroyla lige katılan Durankaya Belediye spor ilimizin en çok seyirci çeken takımlardan biri, beldede futbola gönül verenler tüm müsabakalara büyük ilgi göstermekteler.

Yıllar sonra amatör Ligde mücadele etme heyecanını yaşayan Durankaya Belediye spor belde halkının da gururu olmuştur. 

Durankaya Belediye başkanı İsmail Demirci’nin katkıları ile beldede futbola gönül vermiş ve tıkımın yönetimde bulunan Erol Şahanoğlu, Ayhan Deniz, Remzi Deniz, Nazmi Arslan’ın destekleriyle Beldedeki gençlere ve futbolculara ağabeylik ve öncülük ediyorlar.

Durankaya Belediye spor başarılarında büyük pay sahibi olan yönetim ve teknik heyetinin ilk hedefi Hakkâri amatör liginde kalıcı olup, alt yapıya önem verip, yeni yetenekler Hakkâri futboluna kazandırıp, gençleri kötü alışkanlıklardan kuruyup onları spora yönlendirmektir. 

durankaya-spor.jpg

Lige kıt imkânlarla başlayan takım, tüm imkânsızlıklara rağmen her müsabakaya katılarak büyük bir cesaret ve başarı örneğini göstermişlerdir.

Takımdaki futbolcuların çoğunluğu beldede ikamet etmesi sebebiyle idman, antrenman yapma şansları olmadığı için, ancak müsabakalara idmansız olarak çıkıyorlar.

Ancak idman yapmamalarına rağmen göstermiş oldukları azimli mücadeleleri futbola olan sevdalarının açık göstergesidir.

Tüm müsabakalarına büyük seyirci kitlesiyle çıkan takım sahiplenmeyi bekliyor. Takım böyle devam ederse ileriki yıllarda Hakkâri futbolunda söz sahibi takımlardan biri olur.

Hakkari’de spor kulüplerinin durumu içler açısı takımlar sponsor, yardım, destek alamamakta takımlar müsabakalara zor şartlar altında müsabakalara çıkabiliyor.

Takımlarımızın çoğu malzeme, yemek sorunu yaşamakta, Hakkâri’deki iş adamlarının da futbola olan ilgileri uzak. 
Kimse takımları sahiplenmiyor. 
Gençler yalnız bırakılıyor. 
Hal böyle olunca amatör ligde mücadele etmekte zor duruma geliyor. 
Çoğu takım müsabakalardan sonra takımlarına bir kap çorba bile veremeyecek durumda iken, Durankaya Belediye spor yönetimi kendi imkânlarıyla futbol takımlarının geliş, gidiş, yol ve yemek masraflarını kendi imkânlarıyla sağlamakta, buda futbola olan özlemleri ve sevdalarından oluşuyor. 
Durankaya Belediye spor yönetimini, teknik heyetini ve sporcularını bu azimli mücadelelerinden dolayı yürekten kutluyorum.
Bundan bir ay önce müjdesini aldığımız.

Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Ak Parti İl Başkanı Emrullah Gür, Hakkari Milletvekili Husret Dinç, Durankaya Belde Belediye Başkanı, Gençlik Hizmetleri ve spor il müdürü Reşit Güldal, ilçe ve belde belediye başkanlarının da yer aldığı heyetin geçtiğimiz hafta Ankara'da çeşitli temasları sonucu ilimize 50 milyona TL spor tesisi yaptırılmasına kara verilmiş ve programa dahil edilmiştir. 

İlimiz merkezin yanı sıra ilçe ve beldelerimize de büyük spor yatırımları yapılması kararı alınmış olup.
Durankaya Beldesine 1 Adet Tip Gençlik Merkezi, 2 Adet Sentetik Çim Yüzeyli Kapalı Halı Saha 4 Adet Tip Mini Çok Amaçlı Açık Voleybol ve Basketbol Sahası yapılması kararı verilmiş ve yatırım programına alınmıştır.

Bu müjdeli haber Durankaya belde halkını, gençlerini ve sporseverleri tarafından memnuniyetle karşılanmıştır.
Hakkâri için büyük önem arz eden spor tesisi projeleri, ilimiz için büyük önem arz etmekte.
Hakkâri bu türlü projelerle ülke sporuna da büyük katkı sunacaktır.

İlimize, ilçelerimize ve beldelerimize yapılan bu tesisler için emeği gecen herkese şükranlarımı sunuyorum.
Şayet Durankaya Belediye spor takımına daha iyi destekte bulunulursa takım ileriki aylarda ve yıllarda başarısına yeni başarılar katacağına eminim. 
Yeter ki takıma sahip çıkılsın.

Bu yazı toplam 3228 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim