• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkari Futbolunun Kahramanları…

Murat Taş
Dünya’nın en zor mesleklerden biride spor hakemliğidir.
Hakkâri gibi, küçük bir ilde tesis, üst lig ve profesyonel takım olmayınca, hakemlik yapmak daha da çok zor oluyor.
Hakkâri’de görev yapan hakemlerimizin birçoğu bu imkânsızlıklara rağmen, bir üst kategoriye çıkarak büyük bir başarıya imza attılar.
 
Gerek Hakkarili olan gerekse, ilimizde görev yapan hakem arkadaşlarımız, büyük bir özveri göstererek Hakkâri’yi dışarıda temsil etme hakkı kazandılar.
Hakkâri Amatör liginde düdük çalan hakemlerimiz gösterdikleri, üstün başarılarından dolayı, Hakkâri futbolu gelişiyor vede futbolumuza de büyük katkı sunuyorlar.
 
Hakkâri’nin gururu olan hakemlik hayatı buyunca herkesin takdirini kazanan, şu an Hakkâri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevini sürdüren, A-klasman hakemi Emin Yıldırım’ın yolunda yürüyen, Hakkârili hakemlerimizin tek dertleri, Hakkâri futbolunun en üst lige çıkmasıdır. 
 
İl hakemlerimiz bunun için büyük bir çalışma örneği göstererek, bölgede herkese örnek olacak, yönetimler sergileyerek, futbollumuzun gelişmesine ve tanıtımına da büyük katkı sunuyorlar.
 
Davut, Halit, Bülent. Hasan Basri. Cınar Nedim ve nice Hakkârili olan ve bu konuda, Hakkâri futbolunun başarısı için büyük bir gaye ve emek sarf etmektedirler. Bu konuda sezonu en iyi şekilde kapatarak anlıların akıyla başarılı olup üst klasman yükseldiler.
 
Çukurca’da görev alan  Çınar Çiftçi Hakkâri amatör liginde gösterdiği üstün performansından dolayı bir üst lige çıkarak hepimizin gururu olmuştur.
 
Çınar Hakemimizin bu başarısı ile Hakkâri’deki kızlarımıza imkânlar, sağlandığında büyük başarılara imza atacaklardır. Farklı illerden gelen hakemlerimizin kısa süre içinde göstermiş, oldukları başarı takdire şayandır. 
Ertuğrul Hakan, Yunus, Adem, Yusuf, Osman, Hakkı ve nice hakemlerimiz ilimizin gurur kaynağı olmuşlardır. 
Hiç bir menfaat gözetmeksizin Hakkâri futboluna ve ülke futboluna katkı sunuyorlar.
 
Yunus Hakemimiz Hakkâri’deki başarısına başarı katarak, bir üst klasmana geçerek ilimizi profesyonel ligde temsil etme hakkı kazandı. Her seferinde Devletini, Milletini ve Hakkâri’yi çok sevdiğini dile getiren Yunus hakemimiz, ‘’tek amacım bu görevi en iyi şekilde yerine getirmektir. Dışarıdaki müsabakalara Hakkâri adına katılıyoruz. 
 
Bu benim için çok guru verici bir durum, burada görevimi ve hakemlik yapmak kadar güzel ve gurur verici bir şey olamaz’’,sözleri hakemlerimizin Hakkâri’yi ne kadar sevdikleri ve önemsediklerinim kanıtıdır.
 
Hakemlerimizin bu denli başarılı olmasının sebeplerinden biride, geçmiş yönetim ve şu anda, İl hakem kurulu başkanı görevinde bulunan, eğitimci ve spor adamı Erol Hanlıgil’in emekleri çoktur ve futbol camiamız bu değerli başkanımıza minnettardır.
 
Buradan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanına, Merkez Hakem Kuruluna çağrımdır.Lütfen birgün yolunuzu ve yönünüzü Hakkâri’ye doğru çevirin, burada Bölge, Ülke ve Dünya futboluna büyük katkı ve hizmet edecek, nice hakem kardeşlerimiz var. Onlara sahip çıkılırsa yeni Cüneytler, Ermanlar çıkar ve ülke futbolu da kazanacaktır.
Bizlere bu gurur yaşatan, tüm Hakemlerimize teşekkür ediyorum.
2-522.jpg
Bu yazı toplam 5232 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim