• BIST 9704.31
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Hakkâri Halk Eğitim Merkezi…

Murat Taş

Yaşanan terör olayından dolayı, yaşamını yitiren kahramanlarımıza ALLAH’tan rahmet diler. Kederli ailelerimize sabır dilerim.

Ülkemizin ve hepimizin başı sağ olsun.
Hakkâri Halk Eğitimi Merkezi Ve Akşam Sanat Okulu Hakkâri’nin fabrikası gibi.
Bünyesinde yüzlerce eğitmen ve binlerce öğrenci barındıran Hakkâri Halk Eğitim Merkezi’nin misyonu, evrensel boyutta bilgi üretmek, bilim ufkunu genişletmek, çağdaş bilimsel, teknolojik ve kültürel birikimin egemen olmasını sağlayacak toplumun gelişmesini katkıda bulunacak aydın ve yaratıcı düşünebilen insanlar yetiştirmektir. 

Bu misyonu gerçekleştirmek için Hakkâri Halk Eğitim Merkezi´nin bugün ulaştığı yüksek düzeyi aşarak, uluslararası boyutlarda bilimsel mükemmelliği ölçü alan bir araştırma ve eğitim kurumu haline getirilmesi amaçlanmaktadır.

Hakkâri Halk Eğitim Merkezi sanat, kilim, halı, dikiş, nakış, el becerileri ve sportif alanlarda faaliyet yürüten kurum, ilimizin adeta tek fabrikasını üstlenmekte.

Hakkâri Halk Eğitim Merkezi Yüzlerce usta öğreticiye iş imkanı sağlamakta.
Bunun yanında binlerce gencimizi kızlarımızı, ablalarımızı ve sporcularımızı yetiştirerek onların sanat, kültürel ve spor alanlarının gelişmesine de büyük katkı sunmakta.

Hakkâri Halk Eğitim Merkezi tecrübeli ve deneyimli kadrosuyla da, ilimizde örnek kuruluşların başında gelmekte.

Bu başarının mimarı başta, Sayın Hakkâri Valisi İdris Akbıyık ve Hakkâri Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür’dür.
Valimiz ve İl Müdürümüz sayesinde yüzlerce insanımız, genç kızlarımız, spor antrenörlerimiz ve usta öğreticilerimize iş imkânı sağlamakta, ayrıca istihdam da büyük katkı sunmakta.

Hakkâri Halk Eğitim Müdürü Yurdagül Timur, Müdür Yardımcısı Sabahattin Özdinç, Öğretmen Ertan Erik, Abdulkahar Tekin, İdris Öncü ve kurum personellerinin başarısıdır. 
Gösterdikleri başarı takdire şayandır.
Milli Eğitim Şube Müdürü Erol Hanlıgil’in emeklerini de unutmamak gerekir.

Kurumun bu denli başarısı, ilimizin geleceği bakımından da çok büyük önem arz etmektedir. 
Hakkâri Halk Eğitim Merkezi ilimizin ekonomisine de büyük katkı sunmakta, ekonominin yanında yeni yetenekler keşfederek sanat, kültür ve spor alanında yeni gençler yetişmesine de vesile oluyorlar.
Kursiyer öğretmen ve öğrencilerin yaptığı, yöresel kilimler el becerileri ile, sergileyerek ilin tanıtımına da katkı sunuyorlar. 

Hakkâri Halk Eğitim Merkezi Hakkâri’deki sporun tüm dallarına da büyük katkı sunmakta. 
Yaşadığımız bu pandemi sürecinde sosyal mesafe kuralına uyarak yapılan, spor etkinlikleriyle çocukların yaşadığı zor süreçte onların eğitim, eğlenme ve gelişiminde katkı sunmakta.

Yüzlerce spor antrenörlerimize 6-7 aylık zaman diliminde, iş imkânına sahip olmalarını sağlıyor.
Hakkâri Halk Eğitim Merkezi dönemsel olarak yani yılda beş altı ay süre içinde açtığı kurslar vardır.
Bu kurslarda eğitimci olarak kurs hocaları çok sayıda kişi aile geçindiriyorlar.

Çoğu kişiler aile geçirminin yanında çocuklarının eğitimine katkı sunuyor. Genç kızlar ailelerine katkı sağladıkları gibi, çeyizlerini kurmaya da yardımcı oluyorlar. 

Bunun yanında eşinden boşanan, eşini kaybeden, eşi çalışmayan evine ve eşine yardım eden bayanlar var.
Yılda beş altı aylık süre içinde her bir usta öğretici ve antrenör kiralık yer tutup, kira elektrik, doğalgaz, su parası ve masraflarını çıkardıktan sonra kalan para ile geçimlerini sağlıyorlar.

Alınan bu ücret bir nebzede olsa da, onları mutlu ediyor.
Yüce Devletimizden ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan Halk Eğitim Merkezi bünyesinde çalışan usta öretici ve antrenörler için kalıcı bir çözüm bekliyoruz. 

Ayrıca ücretlerinde iyileştirme yapılmalı ve sürekli çalışma, yani kadroya alınmasını arzu ediyorum.
Hakkâri Halk Eğitim Merkezinin ilimizde yaptığı faaliyetlerinden dolayı, başta İlimiz Valisi Sayın İdris Akbıyık’a Millî Eğitim Müdürü Bilal Gür’e Halk Eğitim Müdürü Yurdagül Timur’a tüm Milli Eğitim ve Halk Eğitim Çalışanlarına spor camiasının bir ferdi olarak şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum.
Ülkemiz ve İslam aleminin Regaip kandili mübarek olsun.

Bu yazı toplam 5523 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim