• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari HDP 2 günlük açlık grevi başlattı

Hakkari HDP 2 günlük açlık grevi başlattı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Said Dede, Şırnak Milletvekili Nuran İmir tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven için 2 günlük açlık grevi başlattı.

DBP İl Binasında başlatılan açlık grevine HDP Hakkari Milletvekili Said Dede, Şırnak Milletvekili Nuran İmir ile HDP ve DBP İl ve İlçe örgütleri katıldı. 

Burada açıklamalarda bulunan HDP Hakkâri Milletvekili Said Dede, Bilindiği gibi 24 Haziran seçimlerinde Leyla Güven Hakkari Milletvekili olarak rekor bir oyla seçilmiştir dedi. 

Dede,” Normalde seçilenlerin yargılanması durdurulup derhal salıverilmesi gerekirken Leyla Güven’e ayrı bir hukuk uygulandı. Devlet kendi anayasasına uymamış oldu.

Anayasanın 83. Maddesi ortadayken, emsal kararlar ortadayken ne yazık ki seçilen yer Hakkâri, seçilen kişi Leyla Güven ve parti HDP olunca farklı bir uygulamayla karşı karşıya kaldık. Tabi biz bunun bağımsız bir yargı kararı olmadığını, siyasi bir karar olduğunun farkındayız.

Geçen süre zarfında 7 Kasım’da Leyla Güven’in görülen duruşmasında Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride dikkat çekmek için süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine girmişti. Leyla Güven dört duvar arasında da bu halkın sesi olmayı başarmıştır.

Bizde Hakkari halkı olarak Leyla Güven’in taleplerinin arkasındayız. Tecrit derhal kaldırılmalı ve Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşturulması gerekiyor. Tecrit son bulana kadar bundan sonrada bu tür eylemlerimiz devam edecektir” diye konuştu. 

Ardından söz alan HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir ise, Leyla Güven`in eylemi katliamlara, tutuklamalara ve soykırımlara karşı bir eleştiridir dedi. 

İmir,” Ağırlaştırılmış tecrit Kürt diline, kültürüne ve değerlerine karşı yapılmış bir saldırıdır. Amaç Kürt halkının bu ilkelerini ortadan kaldırmaktır. Soykırımcı zihniyeti ancak barış ve demokrasi eylemlerini başlatarak yok edebiliriz. Kürt halkının mücadelesi Abdullah Öcalan’ın ideolojik mücadelesi ile başladı. Bu mücadele yıllardan beridir aralıksız devam etmektedir.

Sayın Leyla Güven`in başlatmış olduğu eylem onurlu ve kutsaldır. Biz başlatmış olduğu eylemi ve duruşunu selamlıyoruz. Leyla Güven`in eylemi katliamlara, tutuklamalara ve soykırımlara karşı bir eleştiridir. Leyla Güven başlatmış olduğu açlık grevi ile bizleri mücadele alanlarında direnmeye davet etmiştir. Başlatmış olduğu bu mücadeleye sahip çıkmak hepimizin temel sorumluluğudur.

Amed, Adana, Urfa, Van ve Hakkari`de olmak üzere bir çok kentte destek eylemlerimiz olacaktır. Bu süre zarfında halkımızla bir araya gelip eylemini daha da güçlendireceğiz.

Buradan başta Hakkâri halkı olmak üzere bütün halkımızı eylemimize destek vermeye davet ediyoruz.

Bizler mücadele ederek bu zihniyetin duvarlarını yıkabiliriz. Yaşasın halkımızın haklı mücadelesi” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından açlık grevine geçen HDP milletvekillerini HDP ve DBP yöneticileri tebrik etti. Açlık grevinin 2 gün boyunca devam edeceği belirtildi. Hakkarihabertv.com

hdp-009.jpghdp-2-021.jpghdp-3-006.jpg

Bu haber toplam 2732 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim