• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari HDP Milletvekilleri mazbatalarını aldı

Hakkari HDP Milletvekilleri mazbatalarını aldı
Hakkari HDP milletvekilleri Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan ilçe seçim kurulu başkanlığına giderek mazbatalarını aldı.

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinde oyların büyük bir bölümünü olarak HDP milletvekili seçilen Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan ve beraberinde bulunan HDP Eş Başkanları Rahmi Temel, Zeynep Besi Dara ile HDP üyeleri Hakkari ilçe seçim kurulu başkanlığına giderek mazbatalarını Hakkari ilçe seçim kurulu başkanı Fahrettin Aydın’ın elinde aldılar. Aydın  mazbatayı hak eden milletvekillere başarılar diledi.

Burada konuşan Milletvekili Nihat Akdoğan, Türkiye’nin bugün ihtiyaç doyduğu barış ve kardeşlik için bu seçim çok önemli olduğunu söyledi. Akdoğan,”Biz bu seçimi Türkiye’nin kaderini belirleyecek seçim olarak gördük. Kamuoyu da dedi gidin sorunlarını mecliste çözün ortaklaşın dedi. Kürt sorununun demokratik bir ortamda çözülmesi için elimizde geleni yapacağız. Bu seçimin halklar a ve inançlar adına huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

Mazbatasını alan Hakkari HDP Milletvekili Abdullah Zeydan ise seçimin Türkiye’ye ve Hakkari’ye hayırlar getirmesi temennisinde bulundu. Zeydan,”Bu başarı halkımızın başarısıdır. Bu başarı örgütlü yapılarımızın teşkilatlarımızın ve emek veren arkadaşlarımızın başarısıdır. Bizde halkımızın teveccühüne layık bir milletvekili sürecini Demokrasi güçleri ve Türkiye halkları barıştan ve demokrasiden yana tavrını ortaya koymuştur.

Burada kazanan barış ve demokrasi olmuştur.  Biz Hakkari’den Türkiye ye hep seslenerek tüm halklara barış elimizi uzatmıştık. Türkiye ve bölgenin geleceği adına barış ve kardeşlik elinin havada kalmamasını temenni ediyorduk. Şimdi de öyle oldu. Türkiye’de yaşayan bütün halklar barıştan ve demokrasiden yana tercihlerini kullandılar” dedi.

Burada mazbatalarını alan milletvekilleri valilik önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra belediye binasına doğru  hareket ederken halkın yoğun ilgisi ile karşılaştılar. Vatandaşlar milletvekillerinin yolunu tutarak kendilerine sarılıp başarılar dilediler. Milletvekilleri Akdoğan, Zeydan ve beraberindeki HDP eş başkanları Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi’ de makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

mazbata-m-001.jpghakkari-hdp-milletvekilleri-akdogan-ve-zeydan-mazbatalarini-aldi-1.jpghakkari-hdp-milletvekilleri-akdogan-ve-zeydan-mazbatalarini-aldi-2.jpghakkari-hdp-milletvekilleri-akdogan-ve-zeydan-mazbatalarini-aldi-3.jpg

hakkari-hdp-milletvekilleri-akdogan-ve-zeydan-mazbatalarini-aldi-4.jpghakkari-hdp-milletvekilleri-akdogan-ve-zeydan-mazbatalarini-aldi-5.jpghakkari-hdp-milletvekilleri-akdogan-ve-zeydan-mazbatalarini-aldi-6.jpg

semra.jpg


 

Bu haber toplam 6212 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim