• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari HDP'den Çukurca açıklaması

Hakkari HDP'den Çukurca açıklaması
Hakkari HDP İl Örgütü yazılı bir açıklama yaparak Çukurca ilçesi HDP İlçe teşkilatı tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği etkinliğe yapılan müdahale ve yöneticilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

HDP açıklamasında,"1 Eylül tarihsel olarak II. Dünya savaşı sürecinde Nazi faşizminin dünyaya dayattığı kan-katliam ve yıkım sonrası Dünya Barış Günü olarak anlam kazanmıştır.

1939 yılından bu yana 1 Eylül barışa dair umutların filize durduğu, gerçekleşme isteklerinin dile geldiği gün olarak kutlama gelen bir umut bayramı halini almıştır.

Dünyanın dört bir yanında barış sevdalılarının gerçekleştirdikleri etkinliklerle 1 Eylül Dünya barış günü kutlanmıştır.

Ne yazık ki ilimizde barışa dair yapılacak hiçbir etkinliğe müsaade edilmediği gibi, bu yönlü şiddet içermeyen temenni ve umutların kaleme alındığı basın açıklamalarına da müsaade edilmeyerek, şiddetle bastırılmaya çalışılmıştır.

Dünya Barış Günü vesilesi ile Çukurca İlçe Örgütü’müzün yapmak istediği basın açıklamasına kolluk kuvvetleri hiçbir uyarı ve ikaz da bulunmadan tazyikli su, gaz bombaları ve plastik mermilerle müdahale edilmiştir.

Açıklamayı yapan ilçe yöneticilerimiz ilçe binasına  girmelerine rağmen, devletin güvenlik güçleri ilçe binamıza tamamen hukuksuz bir tarzda baskın yapmış, 9 yöneticimiz göz altına alınmıştır.

İlçe binamıza yapılan baskın sonrası ortaya çıkan  manzara, devletin güvenlik güçlerinin tam bir nefret ve öfke ile arama faaliyeti yürüttüğünü bizlere göstermiştir.

İlçe binamız tam bir yıkımla harabeye çevrilmiş, içerde bulunan tüm eşyalar büyük bir hışımla kırılmıştır. Çukurca İlçe binamıza baskının yapıldığı aynı saatlerde Şemdinli ilçe binamıza da baskın yapılmıştır.

1 Eylül Dünya Barış Günü’nde  her iki ilçe örgütlerimize yapılan baskınlar tarihe kara bir leke olarak geçecektir. Yaşadığımız coğrafyanın gün geçtikçe şiddet sarmalına girdiği bu süreçte barış istemek, savaş çığırtkanlığından daha mertçe ve cesurca bir davranıştır. Bizler barışı haykırmaktan asla geri durmayacağız.

Çok net olarak anlaşılmalıdır ki bugün ortaya konan bu davranışlar yarının utanç tabloları olarak gelecek nesillerin karşısına çıkacaktır.

Bu hukuksuzca yapılan baskınların çözüme ve barışa hizmet etmediği  ortadadır. Bizler, her şeye rağmen  barış isteğinden vazgeçmeyeceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz.

Göz altına alınan yöneticilerimizin derhal serbest bırakılmasını, hukuksuz baskınların emrini veren ve bu yıkım tablosunda payı olan tüm görevlilerin soruşturmaya tabi tutularak gerekli cezai işlemlerin başlatılmasını bekliyoruz" denildi.

Bu haber toplam 5231 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim