• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari heyeti Kılıçdaroğlu ile görüştü

Hakkari heyeti Kılıçdaroğlu ile görüştü
Hakkari’nin ilçe statüsünden çıkartılması ve yasa tasarısının meclisten geçmemesi için Hakkari’den oluşturulan heyet CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

 Halk Partisi (CHP) Hakkari il Başkanı Aytekin Karahanlı başkanlığındaki STK, kanaat önderleri ve iş adamlarından oluşan bir heyet, ilçe olma kararı alınan Hakkari il merkezinin il statüsünü kaybetmemesi ile ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezinde  bir araya geldi. Bir saat süren toplantı sonucunda, Kılıçdaroğlu  heyete,  Hakkari'nin il olarak kalabilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini belirtti. 

 Hakkari'nin il statüsünün Çölemerik ilçesi olarak değiştirilip yerine Yüksekova'nın il yapılması kararı kentte büyük üzüntüyle karşılanırken CHP Hakkari il Başkanı Aytekin Karahanlı başkanlığında kenteki STK'lar,

İş adamları ve kanaat önderlerinden oluşan bir heyet Ankara'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdağoğlu'nu ziyaret ederek bu konuda destek istedi.CHP Genel Merkezinde gerçekleşen ve 1 saat süren toplantıya; CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl, Çetin Osman Budak ve bazı CHP'li Milletvekilleri de katıldı.

Toplantı sonunda CHP Genel Başkanı Kılıçdağoğlu, Hakkari'den giden heyetle hatıra resim çektirdi. Ziyaret ile ilgili DHA Muhabirine bilgi veren CHP Hakkari il Başkanı Aytekin Karahanlı, Genel Başkan Kılıçdağoğlu ile Hakkari ilinin ilçe yapılması kararıyla ilgili yaptıkları toplantının çok olumlu geçtiğini belirtti.

 Karahanlı,"Hakkari il merkezinin ilçe yapılması kararı ile ilgili kentteki STK temsilcileri , kanaat önderleri ve İş adamlarından oluşan bir heyetle Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Merkezinde bir araya geldik.Toplantıya Genel Başkan yardımcıları ev bazı Milletvekillerimiz de iştirak etti.

Toplantı'da sayın Kılıçdağoğlu, Hakkari halkının yalnız olmadığını, her zaman Hakkari'ye ve Hakkari insanına değer verdiklerini , Hakkari'nin tarihi bir il olduğunu ve bununla ilgili Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ile görüşeceklerini ,

Hakkari'nin çok kadim bir kent olduğunu, eğer güvenlik meselesi olsa dahi Hakkari'nin bu şekilde cezalandıralamayacağını,bunun önüne geçebilmek  ve Hakkari'nin il olarak kalabilmesi için  her türlü gayreti sarf edeceğini bizlere söyledi. Görüşmemiz çok olumlu geçti. İnşallah olumlu bir sonuç doğar" diye konuştu.Hakkarihabertv.com

chp-m-004.jpgchp-2-003.jpg

chp-genel-merkezi.jpg

Bu haber toplam 9065 defa okunmuştur
  • Yorumlar 30
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim