• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari (HGC) paneline büyük ilgi

Hakkari (HGC) paneline büyük ilgi
Hakkari Gazeteciler Cemiyeti (HGC) tarafından yürütülen "Toplum ve Çevre Sağlığının Korunmasına Yönelik Projesi" kapsamında düzenlenen panel büyük ilgi gördü.

 

Haber: Feyzullah Taş- İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından finanse edilen ve İl Kültür Merkezinde düzenlenen "Toplum ve Çevre Sağlığının Korunmasına Yönelik Proje” kapsamında tertiplenen panel saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Burada bir konuşma yapan Hakkari (HGC) Başkan Engin Önal, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi tarafından kabul gören “Çevre Sağlığının Korunmasına Yönelik Proje” Hakkari Gazeteciler Cemiyetinin sunmuş olduğu projenin geçmesine katkıları olan Hakkari Valisi  Muammer Türker, projenin uygulama geçişi süresince kendilerini yardımcı olan herkese teşekkür etti.

 

cemiyet-1.jpgSon yıllarda kullanımı oldukça artan ve denetim görevinin yeterince yapılmadığına inandığımız kalitesiz kömür kullanımının da etkisiyle hava kirliliği kış aylarında kendisini oldukça yoğun bir şekilde gösterdiğini belirten Önal, popülist politikaların neden olduğu çarpık kentleşmeyi göz ardı edemeyiz dedi. Önal, ”Bacalarda salınan duman oranın ortaya koyduğu görüntüye kayıtsız kalınmamalıdır. Kömür külü ve hafriyat döken araçlara yönelik önlemlerin alınması kaçınılmaz olmuştur. Çöp ve diğer atıkların Zap vadisindeki karayollarına gelişi güzel atılması sonrasındaki görüntüler çevre temizliğine verdiğimiz önemin göstergesidir.

 

cemiyet-3.jpgAhlaki üstünlük düşüncesini içimizden atmadan yetememe konseptinden caymalıyız. Ayrıca toplum çevre sağlığının korunmasına yönelik proje kapsamında hazırladığımız proje ilimiz için hayati önem taşıyor. Toplum ve çevre sağlığından birinci derece sorumlu olan belediye başkanlığından hiçbir belediye yetkilisinin katılmaması dikkatimizi çekti” dedi.

 

Panele konuşmacı olarak katılan Hakkari Üniversitesi öğretim görevlisi Galip Sarısu, slayt gösterimleri eşliğinde gazetecilere, sağlık, biyolojik bilimler açısından sağlık, günümüzde kabul edilen sağlık tanımı, sağlık bileşenleri, sağlıklı birey, toplumsal ekonomik ve kültürel öğeler, iç ve dış etmenlerin başarılı uyumu, hastalık kavramı, tıbbı modele göre hastalık, sosyolojik modele göre hastalık, halk sağlığı kavramı, toplum ve sosyal hekimlik, zararlı etmenler çevre toplum halk sağlığından ilkeler ve sağlık eğitimi ile değişik konular hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

cemiyet-2.jpgHakkari Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nden görevli çevre mühendisi İzettin Şahmali slayt gösterimleri işliğinde “Çöplerin toplanması, evsel nitelikli çöpler, vatandaşlara düşen görevler, evsel katkı atkılar, ambalaj atıkları, çöplerin geri dönüşümü ne için önemli, tıbbi atıklar, hava kirliliği, hava kirliliği çeşitleri, hava kirliliğinin neden olduğu bulaşıcı çevre sorunları, asit yağmurlarının zararları, hava kirliliğini önlemek için alınabilecek önlemler, atık su kaynakları, su kirliliğinin önlenmesi, atık su arıtma tesisleri, gürültü kirliliği, gürültü kirliliğinin insan sağlığı üzerindeki etkileri, çevre kanunu, hukukun temel ilkeleri ve kirletme yasağı” konuları hakkında bilgiler verdi.

 

cemiyet-4.jpgPanele Vali Yardımcısı Muhammed Önder, Çevre ve Şehircilik Müdürü M. Fatih Namık Öztürk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nurettin Özdemir, Milli Eğitim Şube Müdürü Muharrem Dündan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Özatak, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cemal Armağın, Dernekler İl Müdürü Sabahat Gazioğlu, Tarım İl Müdürü Bülent Tanyürek, Devlet Hastanesi Müdürü Sina Yoldaş, Mali Müşavirler Temsilcisi Tahirhan Taş, Hatso Genel Sekreteri Fikret Keskin, değişik okul müdürleri, üniversite öğrencileri, değişik okullardan öğrenciler, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı. Yoğun ilgiden dolayı birçok davetli ise paneli ayakta izlemek zorunda katıldı.

cemiyet-5.jpg

 

Bu haber toplam 5317 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim