• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkâri için buradayım…

Murat Taş

Profesyonel takım olma yolunda her geçen gün biraz daha yol kat eden Hakkâri gençlik ve sportif Faaliyetler kulübü ilklere imza atmaya devam ediyor.

Türkiye’de sayılı takımda olan kuvvet kondisyon hocası olan eski kadın futbol oyuncusu olan Ümmühan Hoca’mızla yaptığımız söyleşiyi sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Ümmühan Şenel 29 yaşındayım Sakarya üniversitesi mezunuyum.2004-2009 sezonunda İstanbul Kartal spor kadın futbol takımında 2009-2012 sezonunda İstanbul Marmara üniversitesi kadın futbol takımında oynadım. 2004 yılında millî futbolcu oldum. Futbolu bıraktıktan sonra bayanlara özel plates eğitmenliğine başladım.

Şu anda Hakkari gençlik ve sportif faaliyetler futbol takımında kuvvet kondisyon hocalığı görevini yapmaktayım.

spor-1-015.jpg

Buradaki amacınız ve neden Hakkâri?

Buraya geliş amacım doğu bölgesini merak ettiğim için gelmek istedim. Sadettin hocamın ’da ricasıyla menimde bu takıma katkı sunmamı ve doğu bölgesine olan merakımda eklenince çalışmaya karar verdim.

Önceleri çekincem olmasına rağmen Hakkâri halkının sıcaklığı takımdaki futbolcu arkadaşlarımın bana olan kardeşlik sevgisi ve saygılarıyla beraber bu çekingenliğim ideale dönüştürdü. Dönüştürmeyi bir tarafa bırakayım burası bana İstanbul’u aratmıyor.

Hakkâri’deki futbolcu potansiyeli nasıl?

Çok yetenekli gençlerin futbola ilgilerinin çok fazla olduğu ama profesyonellikten uzak olan Hakkâri’de imkânlarla beraber doğru kurgulana bir Hakkâri’nin gençlere ilaç olabileceği bir yer olduğunu düşünüyorum.

Hakkârispor başarıyı yakalayabilir mi?

Evet, yakalayabilir, yeter ki doğru girişim olsun. Birlikte aynı düşünce başarıyı getirir. Başarı için aynı şeyi istemek gerekir.

1-141.jpg

Hakkâri’deki tesis hakkındaki düşünceniz?

Şu an için çok yetersiz yapılacak doğru projelerle bunun içerisinde tesis, stad, futbol okulları burayı hem güzelleştirir Hakkâri bir spor şehri olur.

Hakkâri de bulunduğunuz futbol ortamı nasıl?

Güzel bir duygu bu güzelliği sağlayanda buradaki ortam.

Bir bayan olarak burada görev yapmak nasıl?

Görevime normal bakıldığında doğuda bayan hoca olarak erkek takımında çalışmak zor bunu kolaylaştıran takım içerisindeki futbolcuların bakış açısı beni hoca olarak görmeleri bana çalışma olarak kulübün ve teknik ekibin yapacağım işlerde bana güvenip özgür bırakması.

Hakkârispor istediği ve arzuladığı başarıyı sağlar mı?

Hepsi bir birinden değerli insanlar yapılacak doğru projelerle eksikliklerini tamamlayarak spor camiasını güzelleştirir.

2-182.jpg

Hakkâri gençlik ve sportif faaliyetler kulübünün durumu nasıl?

Gayet iyi bir birinden yetenekli değerli gençlerimiz var. En önemlisi biz 30 tane bir kişi değiliz.1 tane 30 kişiyiz, bir bütünüz bu bütün olma yolunda her geçen gün biraz daha mesafe kat ediyoruz.

Hakkâri’deki futbolcular hakkındaki düşünceniz?

Çok genç ve yetenekli bir nüfusa sahip.

Hakkâri kadın futbol takımı hakkındaki düşünceniz?

Kadın futbol takımı Hakkâri için bir renk bu takımın burada olması Hakkâri’nin tanıtımı için önemli Hakkâri kadın futbol takımına başarılar diliyorum.

Bir bayan olarak Hakkâri’de görev yapmak nasıl bir duygu Hakkâri halkına mesajınız varmı?

Bir bayan olarak çok rahat hareket ediyorum.Mesajdan ziyade teşekkürüm olur.

Hakkâri haber TV sitemizi takip ediyor musunuz spor bölümünü nasıl buluyorsunuz?

Evet takip ediyorum. Gayet başarılı buluyorum. Zor şartlarda haber sunmak kolay değil sizi yürekten kutluyorum.

Hakkâri haber TV spor bölümü olarak Ümmühan hocanın bizlere vakit ayırdığı için, teşekkür ederiz. Ayrıca memleketini ve sevdiklerini bırakıp şirin şehrimiz Hakkâri’ye hizmet etmek için uğraştığı ve emek verdiği için kendisine şükranlarımızı sunuyoruz.

3-143.jpg

Bu yazı toplam 5190 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim