• BIST 8876.85
  • Altın 2240.894
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.1251
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari için şimdi Festival Vakti...!

Hakkari için şimdi Festival Vakti...!
Hakkari 2.Ters Lale Festivali dopdolu ve renkli programıyla 17 Ekim Çarşamba günü başlıyor....

Hakkari Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 17 Ekim Çarşamba ve 21 Ekim Pazar günleri arası dopdolu ve renkli programıyla düzenlenecek 2.Ters Lale Kültür,Sanat,Spor ve Kitap Festivali başlıyor.

Festival kapsamında ;  1.Hakkari Kitap Fuarı,Okur-Yazar Buluşmaları,İmza günü,Masal ve Yazarlık Atölyesi,İstanbul Üniversitesi OMAR Türk Müziği İcra Heyeti Konseri,Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu,Ahmet Yenilmez Tiyatro oyunu,Marmelat Çiğdem Dağdekin çocuk oyunu,Van Devlet Tiyatrosu tiyatro oyunu,81 İl Türk Mutfağı Şef Aşçılar Yarışıyor yemek programı gibi bir çok etkinlik gerçekleştirilecek.

 Konu ile ilgili açıklamada bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu Hakkari’de ilklerin gerçekleştiğini ifade ederek “ Hakkari tarihi,kültürü,turizm potansiyeli ile bir Kültür Şehridir.

Tarih boyunca medeniyetimize hizmet eden bir çok alim,ulema ve devlet adamının ana yurdu olan Hakkari artık kendi ana kimliği ile ön plana çıkıyor.Başta Valimiz Sn Cüneyit Orhan Toprak’ın bizlere verdiği destek ve sağladığı imkanlarla Kar Festivali, Ters Lale Festivali,Uçkun Festivali,Film Festivali zincirinin ardından yine diğer festivaller gibi bir ilk olan içinde Kültür,Sanat,Spor ve Kitabın olduğu bir dizi etkinliği bir festivalde bir arada yaşayacağız.

Bu festivale katkı sunan Kültür ve Turizm Bakanlığımız, DAP Bölge Kalkınma İdaresi ,Hakkari Belediye Başkanlığımıza ,yayın evlerimize,yazarlarımıza,konser ve tiyatro icra edecek sanatçılarımıza da ayrıca şükranlarımı ifade etmek istiyorum.Yediden yetmişe tüm Hakkarili hemşehrilerimizi bu festivale davet etmek istiyoruz” dedi.

Festival programına tüm Hakkarili vatandaşların davetli olduğu ifade edildi. Hakkarihabertv.com

festival.jpg

 

111-008.jpg222-002.jpg333-002.jpg

Bu haber toplam 2397 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim