• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari için son durum ne?

Hakan Taş

Yaşam devam ediyor, mevsimler değişiyor ama bizim il veya ilçe meselemiz hiç değişmiyor ve biz bu korku ile yaşamak zorunda bırakılmışız.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan dün 25 kişilik Şırnak heyetini kabul ederek kısa bir görüşme gerçekleştirmişlerdir. Şırnak Ticaret Odası Başkanı Osman Geliş, bu görüşmenin detayları hakkında konuşmak istemediklerini belirtti. Bölgenin kanaat önderlerinden Tahir Adıyaman ile görüşmeye ve bu buluşmanın detaylarını almaya çalışıyorum.

Hakkari heyeti olarak gitmemiz gereken her yere gittik.

Görüşmemiz gereken her makamla görüştük.

Yapmamız gereken tüm yasal yolları mesken tuttuk.

Bundan ötesi yapacak ve yapabilecek hiçbir şeyimiz yok.

Bu durum netlik kazanmadan da bize huzur yok.

Herkes kendince sosyal medya aracılığıyla farklı yorumlar yaparak kafaları karıştırıyor. Bunların bir geçerliliği de yok. “Hakkari il kalsın komisyonu” tarafından yapılmayan her beyanat yanlıştır. Bu kadar ciddi bir konuda söylemler değil resmiyet önemlidir. Bu resmiyetin diğer adı da valilik veya resmi gazetedir.

Bir hasta düşünün kalp krizi geçiriyor ve yoğun bakım ünitesine alıyorlar. Hasta sahipleri doktora giderek bilgi almak isterler. Doktor kafasını sallayarak umutsuz bir bakışla “her şeye hazırlıklı olun” der ya… İşte Hakkari’mizin durumu da bu yöndedir. Biz artık her şeye hazırlıklıyızdır.

Resmi olmayan hiçbir söylem ve duyumlarla hareket ederek boş umutlara kapılmayın. Hakkari ile ilgili alınan bu karar yeni bir projedir. Ve bu projenin detayları hakkında hiçbir makam yeterli bilgiye sahip değildir.

Şırnak heyeti bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor. Sessizlik umut ve umutsuzluk arasındaki ince çizgidir. Sessizlik, belirsizlik ve karamsarlıktır.

Ak Parti için yoğun bir süreç başlıyor. Parti Türkiye’de resetleniyor. Önce ilçe ve belde daha sonra da il teşkilatları yenileniyor. Bu yoğunluk içerisinde ilimizin konumu ve durumu ne olur, karar ne zaman alınır bilinmiyor.

Gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğim…

Bu yazı toplam 4840 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim