• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari İHD Hrant Dink'i andı

Hakkari İHD Hrant Dink'i andı
İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi, öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i ölümünün 4. yılında düzenlediği basın açıklamasıyla andı.

Haber: Savaş Taş-Dernek binasında bir basın açıklaması yapan İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbuluk, Hrant Dink'i ölümünün 4.yıl dönümü nedeniyle İHD olarak kendisini anmak için bir basın açıklaması yapma gereği duyduklarını belirtti.

Ermeni olduğu için Türkiye'de öldürülen Hrant Dink'i yaşatmak için basın açıklaması yaptıklarını ifade eden Akbulut," Geçiştiriyorlar, savsaklıyorlar yok sayıyorlar. Sanıyorlar ki vazgeçeceğiz. Unutacağımızı zannediyorlar. Unutturabileceklerini sanıyorlar. Balık hafızalardan silinen yüzlercesi gibi bu cinayetin de zamana yenilmesini umuyorlar.

Şakalaşıyorlar, gülüşüyorlar, sıkışınca tehdit ediyorlar. Adalet beklentimizi hiçe sayarak, haklı ve hukuki taleplerimize burun kıvırarak, adaletin hükmünü birkaç taşeronun hafif cezalarla sıyırabilecekleri şekle sokuyorlar. Kararlarını verdiler ve artık sadece zamanını bekliyorlar. Hakikat anlatıcımız Hrant Dink'in katillerinin yalnızca silahı doğrultanlar, yalnızca tetiğe basanlar değil, "öldür diyenler" olduğunu söyledik, söylemeye devam ediyoruz.

''Katili tanıyoruz'' dedik, duymak istemediler. 'Yalnız değillerdi, yanlarında ağbileri vard dedik, kıllarını bile kıpırdatmadılar. Sevgili Hrant'ın yüzümüze şamar gibi çarpan bu son cümlelerinin hüznüyle, herkesi sorumlu ve duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Muhtemelen 2007 benim açımdan daha da zor bir yıl olacak. Yargılanmalar sürecek, yeniler başlayacak. Kim bilir daha ne gibi haksızlıklarla karşı karşıya kalacağım.

Ama tüm bunlar olurken şugerçeği de tek güvencem sayacağım. Evet kendimi bir güvercinin ruh tedirginliği içinde görebilirim, ama biliyorum ki bu ülkede insanlar güvercinlere dokunmaz. Güvercinler kentin ta içlerinde, insan kalabalıklarında dahi yaşamlarını sürdürürler. Evet biraz ürkekçe ama bir o kadar da özgürce'' demişti. Katledilişinin 4. yılında İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi olarak, Hrant'ı çok özlediğimizi ve unutmayacağımızı duyurmak istiyoruz'' şeklinde konuştu. Basın açıklamasına İHD üyeleri'de katıldı.

 

 

Bu haber toplam 3726 defa okunmuştur
Etiketler: , , ,
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim