• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari İHD Suruç katliamını kınadı

Hakkari İHD Suruç katliamını kınadı
İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi Başkanlığı yazılı bir açıklama yayınlayarak Urfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen katliamı kınadı.

İHD Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Daiş terör örgütünün kobani’de yapmış olduğu katliam ve saldırıların yaralarını sarmak isteyen ve Kobani inşasında gönüllü bir birliktelik yaratan Türkiye’nin  her yerinde bir araya gelen Sosyalist Devrimci Gençlik Hareketini Kobani zaferinin 3.Yıldönümüne denk olarak ‘’kobaniyi  yeniden yaratalım.’’ sloganıyla Suruç’a hareket eden gençlik hareketine yönelik 

Daiş terör  örgütü ve destekçilerinin gerçekleştirmiş olduğu katliam sonucunda 30 a yakın insanımızın  yaşamını yitirdiği, yüzlercesinin de yaralandığı  olayda hükümetin Suriye başta olmak üzere Ortadoğu politikasının ve desteklemiş olduğu cihatçı örgütlerinin Kaos ve can kaybından başka bir sonuç alınamayacağı bir kez daha ortaya çıkmıştır denildi.

Açıklamanın devamında,” Rojava  kantonlarının açıkladığı gibi ellerinde bulunan   onlarca esirin itiraf ettiği  gibi  bunların korunması, kollanması ve ülkemizi üs olarak kullandıklarını açıkça beyan etmektedirler. Ayrıca AKP hükümetinin seçim öncesi ifade ettiği,

Kürtlere yönelik başka planlarının olduğu açıkça söylenmiştir. Bahsedilen planlar bunlar olsa gerek.  Tarih bir gün bu yaşanılanları açığa çıkaracaktır. Tıpkı faili meçhuller gibi…  bu anlamdaSuruç’ ta yapılan katliam sonucunda yaşamlarını yitiren ve yaşamlarından sorumlu olan başta içişleri bakanı ve hükümet yetkililerini istifa etmeye davet ediyoruz.

Bu olayın hukuki yollardan da takipçisi olacağımızı buradan duyuruyoruz. Bu katliamı yapan veya yaptıranları esefle , şiddetle ve nefretle kınıyoruz.

Hayatını kaybeden yoldaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifa diliyor, İnsan hak ve özgürlükler mücadelelerine bağlılık gereği, kaldığımız yerden mücadele çıtasını yükseltmeye, kamuoyu önünde söz veriyoruz” denildi. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 3051 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim