• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari İHD'den basın açıklaması

Hakkari İHD'den basın açıklaması
İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut,“Barış için daha kaç insanın ölmesini bekliyoruz” dedi.

Altay Caddesi üzerinde dernek binasında bir açıklama yapan İHD Başkanı İsmail Akbulut, resmi makamların yapmış olduğu açıklamaya göre, Hakkari Dağlıca kesimindeki silahlı çatışmalarda, 8 asker ve 7 militan yaşamını yitirmiş; 16 asker de yaralanmıştır dedi. İnsanların yaşamlarını yitirmesinden dolayı derin üzüntü içerisinde olduklarını belirten Akbulut, ölenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralıların bir an önce sağlığına kavuşmasını dilediklerini belirtti.

 

     BU ACILAR SON BULSUN     

Akbulut,” Toplum olarak bizlerin akıl tutulması içinde yaşamamızı zorlayanlara karşı isyan ediyoruz. Bu acıların son bulması için insanı esas alan çözümler son derece mümkün iken, bir oyuna dönüştürülen söylemler bir tür pazarlıklar gündelik demokratik hayatın olabildiği ölçüde daraltılmasına yönelik uygulamalar, hepimizin suskunluğunda ve tanıklığında insanlığın dramına dönüşen devletin mutlak güvencesinde olması gereken cezaevlerindeki insanların, çocukların sadece nefes alabilmelerine daralan yaşadıkları gayri insani koşulları bizlerle paylaşabilecekleri tek yol olarak kendilerinin yanmasına yol açacak şekilde bizlerle dumanlarla haberleşmelerine bu toplumun artık taşıyamayacağını bir kez daha paylaşmak istiyoruz”

 

ÖLÜMLER OLMASIN

Bir daha ölümler olmaması ve Kürt Sorununun çözümü için taraflara seslendiklerini ifade eden Akbulut,”Kürt Sorununun çözümsüzlüğünün bugüne değin on binlerce cana mal olduğu gerçeği unutulmamalıdır. İnsan hakları savunucuları olarak yaşam hakkını herkes için, her yerde ve her koşulda savunmaya devam edeceğiz. Barış istiyoruz. Herkese Yaşam Hakkı istiyoruz. Her şeyden önce şiddet son bulmalı, operasyonlar ve saldırılar durmalı, çatışmasızlık ortamı kalıcı hale getirilmelidir.

 

Hükümetin demokratik ve barışçıl çözüm konusunda gerekli yasal ve anayasal tedbirleri vakit kaybetmeden, biran önce almasını ve tüm devlet görevlilerinin buna uygun davranmasını istiyoruz. TBMM, tarafların müzakere yoluyla sorunun çözümü için gerekli adımları atması için insiyatif almalı, bir an önce güven ortamı yaratarak artık bu sorunun çözümünde şiddetin tamamen devre dışı bırakılmasını sağlanmalı, barış için, demokratik anayasa için acil adım atmalıdır. Barış istiyoruz. Herkese yaşam hakkı istiyoruz bu çok mu” şeklinde konuştu.

 

 

 

Bu haber toplam 3245 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim