• BIST 8718.11
  • Altın 2246.519
  • Dolar 32.3303
  • Euro 35.1933
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Hakkari il kalmalı!

Süleyman Seven

Sokrates’e demişler : Hocam dün gece sabaha kadar nasihat ettiğiniz adam ; sabahleyin erkenden çıkıp gitmiş.

 Sokrates şöyle der.

-Merak etmeyin kendisini de beraberinde götürmüştür….

Bu aralar Hakkari’yi gözlemlerken en çok bu hikayeyi düşünüyorum, herkeste bir kaçma gitme telaşı.Merak etmeyin şehri de beraberinizde götürüyorsunuz..Gün memleketimize sahip çıkma günüdür,bahanelerin arkasına sığınmamak gerek,bugün tek ses olmayacaksak ne zaman olacağız…

En çok merakımı tetikleyen şey;oy toplamak için bayır cayır gezen kişiler nerde? insanlara o kadar vaatlerde bulundunuz şuan nerdesiniz?neden susuyorsunuz? bakın Hakkari ilçe mevzusu siyaset üstü bir olaydır. Sizin iliniz ilçe yapılsın siz tek bir cümle sarf etmeyin bakın sayın SUSANLAR çok basit bir dille söylüyorum her şeyi geçtim iliniz sizin onurunuzdur,namusunuzdur;

çünkü insanı var eden değer yargılarıdır iliniz sizin değer yargınızdır sizi siz yapan ve o mercilere getiren bu il.Yarın çocuğunuza ne hesap vereceksiniz aidiyet duygusunu yitirmiş olacaksınız,nerelisin denildiğinde Eski il olan Hakkariliyim mi diyeceksiniz? yoksa Yüksekova ilçesi Cölemerikliyim mi diyeceksin?

 Şimdi kürsüden gururla Hakkariliyim deme vakti gelmedi mi? İnsan değer yargılarını kaybedince pişman oluyor şimdi değil,gün gelip tarih bu zamanı gösterdiğinde aradan geçen zamanda keşke çekeceksiniz,sürekli yüz yüze bakıyoruz karşılaştığımızda birbirimize dostlukla bakalım,barışı biz içimizde saklamalıyız elimizden gelen her şeyi yaptık demeliyiz?? şehri de vicdanınızla götürmeyelim.

…Sayın Cumhurbaşkanımız Size bu ülkenin bir genci olarak sesleniyorum burası  birçok uygarlığa beşiklik etmiş kadim coğrafyamızın ve medeniyetimizin köklü merkezlerinden biri olarak anlamalıyız.

Nitekim; Asurların, Urartuların, Nesturi Hıristiyanlığının ve İslam medeniyetlerinin en önemli merkezlerinden biri Hakkari'dir.Kamuoyunda Hakkari algısını şiddet ve terör ile anormalleştirmeye çalışanlar, Türkiye algısını anormalleştirmeye çalışmışlardı.

Hakkari demek; medeniyet, maneviyat ve tabiat demektir.Bir aşk ve tasavvuf destanı olan Mem u Zin, Hakkarili Ehmed e Xani'nin eseridir. Hakkari, şairlerin kuşlara şiir okuduğu bir yerdir.Edebiyatın büyük ismi Eli Heriri, Hakkarilidir.

“Kuşların Şairi” olarak bilinen Feqiye Teyran  Hakkari'nin ürettiği bir değerdir. Hakkarili büyük bir maneviyat insanı kabul edilen Melaye Bateyi, ilk Kürtçe Mevlit'i yazan kişidir.Hakkari'nin muhabbetine ve yarenliğine konuşma ve söz ile cevap vermek lazımdır.

 Hakkari’yi anlamak onunla konuşmaktır ve onu keşfetmektir.İnanıyorum ki size yanlış anlatmışlardır,bir il sadece binalarla,lüks mekanlarla ultra şahane yollarla şehir olmuyor…

Bir şehrin bir ruhu olmalı geçmişi olmalı,Geleneği,göreneği,yaşayış biçimi olmalı bu şehri buraya inşa eden kişiler sizin sürekli konuşmalarınız da tekrar ettiğiniz ecdatlarımız inşa etmiştir.Bizde onların bıraktığı bu değerin bugün ilçe olmasını istemiyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye, “ceberrut devlet” anlayışından kurtulmuş, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışını esas alan bir yaklaşıma geçmiştir.

Sözlerini sarf ederken sayın Cumhurbaşkanımız bizi yaşatır ilimizi ilçe yapmaz demiştim ve umudu hala taşıyorum Sayın Cumhurbaşkanımızın insanların taleplerine ses vereceğinizi düşünüyorum…

Bu yazı toplam 17264 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim