• BIST 8995.6
  • Altın 2279.892
  • Dolar 32.3262
  • Euro 35.0245
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Hakkari kayak merkezi otel inşası başladı

Hakkari kayak merkezi otel inşası başladı
Hakkari'den 12 kilometre mesafede bulunan Mergabütan Kayak Merkezine yapılacak olan kayak merkezi oteli inşa çalışmalarına başlandı.

Hakkari Valisi Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Valiliğin destekleriyle turizm sektörünü kalkındırmayı amaçlayan Mergabütan Kayak Merkezine yapılan Sporcu Konaklama Merkezi inşa çalışmalarını yerinde denetledi.

Vali Akbıyık, Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Durak, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Süreyya Doğan, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım daha sonra kayak merkezinde yeni yapılan gölet ve kayak merkezi çevresinde incelemelerde bulundular.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Akbıyık, kayak merkezi otelinin 50 odalı, 36 standart +12deluxe+2suit olmak üzere 120 yatak kapasiteli olacağını söyledi.

Akbıyık,” Hakkari Mergabütan Kayak Merkezinde Allahın izni ile iki mayısta konaklama tesisi, sporcu kamp alanı kış turizminde önemli bir yer alacak. Otelimizin bugün ilk kazmasını vurduk. Hakkarimizde ülkemizde Türkiye turizmine hayırlı uğurlu olsun. Buranın iki yıl bir süresi var ancak hedefimiz ancak kısa sürede inşallah kayak sevenlerin kış turizmine ilgi gösterenlerin hizmetine açacağız. Kayak merkezi ilimiz ekonomisi, turizmi, sosyal, kültüreli ve spor için önemli bir yer"

 - 2023 yılında farklı bir Hakkari karşımıza çıkacak
  Yaptıkları farklı projelerle 2023 yılında farklı bir Hakkari'nin ortaya çıkacağını ifade eden Vali Akbıyık,"Özellikle sanayi bakanımızın, Doğu Anadolu Kalkınma ajansının, Gençlik Spor Bakanlığımızın destekleri, Hakkari valiliği ve il özel idaresi katkılarıyla burada güzel bir tesis yapmaya gayret ediyoruz. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Geçtiğimiz yıllarda pist uzunluğumuz bin 200 metre civarı idi, 2019 yılında bunu 3 bin 500 metreye çıkardık.  Burada otelle beraber inşallah kış turizmi anlamında sporcuların konaklanabileceği, ulusal uluslar arası etkinliklerin yapılabileceği bir kayak merkezi olacak. Hakkari’de Hakkari dağlarında ve Mergabütan Kayak Merkezinde 6 ay kalıyor.

Geçtiğimiz ayın Nisan ayına kadar burada kayak yaptık. 2019 yılında ise mayıs ayına kadar kar vardı. Ülkemizde birçok önemli kayak merkezi var ancak kar fazla kalmıyor.  Burada kar fazla kaldığı için civar ülkeler İran, Irak açısından önemli bir kış turizm merkezi olacak. Buranın en büyük sorunu olan konaklama sonunu da gidermiş olacağız. Bunun yanında başka projelerimizde var İnşallah 2023 kadar çok farklı bir Hakkari karşımıza çıkacak” dedi. Haber: Feyzullah Taş

03-216.jpg01-338.jpg02-279.jpgkayak-merkezi-1-007.jpg


 

Bu haber toplam 6273 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim