• BIST 9524.59
  • Altın 2487.649
  • Dolar 32.4801
  • Euro 34.6771
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Hakkari KESK: Barış elçilerini andı

Hakkari KESK: Barış elçilerini andı
Hakkari Kesk Şubeler Platformu Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren barış elçisi arkadaşları için anma töreni düzenledi.

KESK Şubeler Platformu’nda düzenlenen anma törenibir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Sinevizyon gösterimi sırasında ise bazı üyeler gözyaşlarına hakim olamadı.

Burada basın açıklamasını okuyan SES Hakkari Şubesi Eş Başkanı Sibel Dinç Soydan Ankara’daki katliamda yaşamını yitiren arkadaşlarımızı saygı ile anıyoruz, dedi. 

Sibel Dinç Soydan,” 3 ay önce bugün emek,barış ve demokrasi özlemleri için yollara düşen ve Ankara’da bir araya gelen barış sevdalılarına hunharca yapılan katliamı hatırlatmak ve katillerine hesabını sormayanlara susmayacağımızı hatırlatmak için bir aradayız.

Türkiye’nin dört bir yanından Emek, Barış, Demokrasi diye haykırmak için işçilerin, kamu çalışanlarının, işsizlerin, yoksulların, ezilenlerin, sömürülenlerin sesini duyurmak için çatışmadan, ölümden medet umanlara, ülkeyi kan gölüne çevirenlere “Dur” demek için yola çıkmış ve Ankara Garı önünde buluşmuştuk.

3 ay önce bugün zalimler ve katiller bunu hazmedemediler.Mitingimizi kana buladılar. Yüzü aşkın canımız gitti. 400’e yakın canımız yaralandı. Mitingimiz barışçıldı; orada türkülerimiz, halaylarımız, simidimiz, çayımız, balonlarımız, rengarenk flamalarımız, coşkumuz, çocuklarımız, dedelerimiz vardı.Kahrolduk.

Canımız yandı yanmaya devam ediyor. “Emek değerini bulsun, ülkede huzur olsun, zorbalığa son olsun” demek üzere bir araya gelmiş olan yitirdiğimiz arkadaşlarımızın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Ankara katliamı katilleri bellidir. Biz bu katilleri iyi tanıyoruz.

Bu katilleri yargılamayanlar tarih önünde hesap verecektir. Yoldaşlarımızın katillerini adalet önüne çıkarıp, hesabını soruncaya kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bütün vahşetinize karşın biz eşit, özgür, laik, demokratik bir ülkede, bir arada, barış içinde, emeğimizin karşılığını alarak yaşamanın mücadelesini sürdürmeye kararlıyız.

Dün Ankara’da yapılanlar bugün Cizre’de , Silopi’de , Sur’da , Dargeçit’te , Gever’de yapılmaya çalışılıyor. Biz katilleri tanıyoruz: Suruç’u sormayanlar! Diyarbakır’ı sormayanlar! hasılı bölgede akan emekçi kanının hesabını sormayanlardır.Bunlara göz yumanlardır.

Biz Emek,Barış ve Demokrasi sevdalıları yoldaşlarımızın hesabını sormaya devam edeceğiz. Unutmayacağız. Unutturmayacağız. Bu yolda canını veren arkadaşlarımızı da sizin yaptıklarınızı da unutmayacağız” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

kesk-1-005.jpg

 

Bu haber toplam 2982 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim